Woonder - coöperatie voor natuurlijk bouwen | Ecobouwers.be

U bent hier

Woonder - coöperatie voor natuurlijk bouwen

Met strobalen en kalkhennep kan je bouwen met een positieve impact!

In Woonder werken bouwprofessionals en andere enthousiastelingen samen om natuurlijk bouwen de plek te bezorgen die het verdient. We delen onze kennis en ervaring, zetten natuurlijk bouwen in de kijker, zorgen ervoor dat bouwen met natuurlijke materialen logisch wordt voor architecten, aannemers en bouwheren. We zetten je op weg met informatie, advies en workshops en begeleiden je bij je natuurlijke bouwproject. Bij Woonder koop je bouwstrobalen en kalkhennep.

Natuurlijk bouwen

Natuurlijk bouwen doe je met bouwmaterialen recht uit de natuur, die hernieuwbaar of ruim voorradig zijn, met een lage CO2-impact of die CO2 opslaan. Ze zijn lokaal gewonnen, weinig bewerkt en plantaardig of mineraal. Geen plastics, geen cement, geen chemicaliën. Denk aan leem, stro, hennep, kalk, hout, kurk, schelpen…

De materialen vormen zowel de structuur als de isolatie en afwerking van een natuurlijk gebouw, in nieuwbouw of renovatie.

Natuurlijke bouwmaterialen hebben een aantal specifieke fysische eigenschappen zoals grote dampopenheid, goede latente warmtecapaciteit en een grote interactie met de omgeving, bijvoorbeeld met luchtvochtigheid en warmte.

In een ontwerp en uitvoering met kennis van zaken waarin deze eigenschappen goed tot hun recht mogen komen, krijg je een gebouw met een zo goed als stabiel binnenklimaat (luchtvochtigheid en warmte) dat erg aangenaam en gezond is om in te leven.

Activiteit: 
  • Adviseur
  • Leverancier
Categorie: 
  • Isolatie en Luchtdichtheid
  • Ventilatie
  • Bouwmaterialen
Louis Van Houttestraat 54
9050 Gent Oost-Vlaanderen
België
+32 498 830 930