Off-grid en comfortabel wonen in vakantiewoning

Welkom in onze off-grid vakantiewoning in Neerijse.
De woning draait op een Li-ion batterij van 10kWh en 4,66 kWp aan PV en dit met een goed resultaat. De panelen staan op het dak van het huis en op het dak van een schuur en vullen elkaar dus qua oriëntatie goed aan.
Er is een backupgenerator op propaan om af en toe de batterij wat op laden in de ‘moeilijke maanden’ november tot en met februari. Daarbuiten is er steeds zonne-energie op overschot.

De woning staat volledig los van het net en andere diensten. Er is geen drinkwater-, elektriciteits-, gas - of internetaansluiting. De woning is klein, totaal bewoonbare oppervlakte is ongeveer 35 m² per verdieping (2 verdiepingen). De verwarming (vloerverwarming met condenserende gasketel) en het koken gebeurt op propaan. Ons verbruikspatroon verschilt wel van een klassiek verbruikspatroon. Zo is er geen wasmachine. Maar anderzijds is er wel een grondwaterpomp en een rietveldpomp voor de afvalwaterbehandeling aanwezig. Het overschot aan zonne-energie wordt gebruikt om het sanitair water te verwarmen (een soort elektrische zonneboiler dus). De woning is uitgerust met KNX en kan van om het even waar bewaakt en bediend worden (vb generator starten vanop afstand of verlichting en verwarming in- of uitschakelen).

VL3040/03
Neerijse
Batterijopslag li-ion
PV-panelen
Domotica
lage energiewoning, nul-/plusenergiewoning / afgewerkt / nieuwbouw

Algemene kenmerken

Bouwjaar
2018

Hernieuwbare energie

Duurzame technieken
PV - zonnepanelen
Thuisbatterij zonnestroom
Digitale energiemonitor

Verwarming

Hoofdverwarming bron
Aardgas
In goede samenwerking met deze bouwpartners
NaamCategorie(ën)Gemeente
MiNi Energietechniekleverancier - handelaarWetteren