Prijsuitreiking Ecobouwers Renovatie van het Jaar | Ecobouwers.be

U bent hier

Prijsuitreiking Ecobouwers Renovatie van het Jaar

Op donderdag 22 juni om 18u30 is iedereen met interesse in duurzaam verbouwen van harte welkom bij Eurabo te Gent voor de prijsuitreiking van Ecobouwers Renovatie van het Jaar. De prijsuitreiking wordt ingeleid met een voordracht van ingenieur architect Bruno Deraedt, over een circulaire ecologische toekomst voor onze woningen.

Schrijf je nu in.

Om zo duurzaam mogelijk om te gaan met onze planeet, moeten we in de eerste plaats zo zuinig mogelijk omspringen met de beschikbare grondstoffen. Dit realiseren we niet enkel door ecologische materialen te gebruiken, maar vooral door vanaf de ontwerpfase stil te staan bij principes als ‘modulair bouwen’, ‘hergebruik van bouwelementen’ en ‘bouwproducten als dienstverlening’. Bruno Deraedt zal de principes uitleggen, concrete voorbeelden tonen van wat bij renovatie mogelijk is voor fundering, vloeren, wanden en daken; en hoe we van een bestaande woning een zelfvoorzienende woning kunnen maken.

Wonen op deze planeet is meer dan alleen het bewonen van uw huis en het gebruiken van energie. Je leeft in interactie met je gebouw, je ademt haar lucht, je staat in verbinding met alles wat leeft rondom jou.

Bruno Deraedt is medezaakvoerder van Bast architects & engineers en voorzitter van VIBE en het GEC. Hij is een veelgevraagd docent en spreker bij Syntra en NAV. Bruno studeerde in 1995 af als burgelijke ingenieur-architect, een logische keus voor iemand die opgroeide in een familie met een bouwbedrijf. Hij is gespecialiseerd in bio-ecologisch en energiezuinig bouwen en houtskelet.

Na de spreekbeurt van Bruno worden de winnaars van Ecobouwers Renovatie van het Jaar bekendgemaakt en de prijzen overhandigd.

Als afsluiter voorziet Eurabo een kleine receptie voor alle aanwezigen.

Het programma:

18.00 u. Onthaal
18.30 u. Welkomstwoord - Peter Suys, Eurabo
18.40 u. Bouwen en Verbouwen met een circulaire ecologische toekomst - Bruno Deraedt
19.10 u. Bekendmaking winnaars Ecobouwers Renovatie van het Jaar
19.30 u. Receptie

Locatie:

Eurabo, Wiedauwkaai 87a, 9000 Gent

Deelname:

Deelname is gratis maar inschrijven verplicht, via dit formulier tot en met 20 juni.

 

Met de steun van