Jury Ecobouwers Renovatie van het Jaar | Ecobouwers.be

U bent hier

Jury Ecobouwers Renovatie van het Jaar

Wij danken de professionele jury van de Ecobouwers Renovatie van het Jaar

Peter Suys is gedelegeerd bestuurder van Eurabo, en een pionier in duurzame en energiezuinige bouw. Hij stond mee aan de wieg van PHP (nu PIXII) en FSC België. Groothandel Eurabo is gespecialiseerd in bio-ecologische, houtbouw- en isolatiematerialen. Zo levert levert Eurabo een bescheiden maar overtuigde bijdrage aan een duurzame en gezonde leefwereld.

   

Mieke Bonnarens is energieconsulent bij Bouwunie. Deze organisatie verdedigt de belangen van meer dan 8.000 aangesloten KMO bedrijven en zelfstandige ondernemers uit de bouwsector. Mieke informeert de leden over energiezuinig (ver-)bouwen via artikels, infosessies, opleidingen, advies op maat, enz. zodat aannemers op hun beurt hun klanten kunnen bijstaan met raad én daad.

   

Dirk Verbeeck is architect-adviseur bij Kamp C, het steunpunt duurzaam bouwen en wonen van de provincie Antwerpen. Dirk heeft ruime ervaring met de vele facetten van duurzaam (ver)bouwen. In elke provincie kan je terecht bij een steunpunt, met al je vragen over energiezuinig bouwen of verbouwen. De steunpunten worden ondersteund door de Vlaamse Overheid.

   

Katrien Nottebaert is Marketing Directeur bij Wienerberger nv, producent van duurzame bouwmaterialen en –oplossingen voor nieuwbouw en renovatie. Volgens Katrien is het opzetten en monitoren van reële testwerven de beste manier om tot eenduidige inzichten te komen. Wienerberger zette een aantal testcases op, waaruit blijkt dat men bij een renovatie best eerst dak en gevel aanpakt, omwille van de financiële, energetische en esthetische meerwaarde.

   
Wouter Hilderson is technisch expert renovatie, bouwknopen en luchtdicht bouwen bij Pixii (het vroegere Passiefhuis-Platform). Deze neutraal wetenschappelijke instelling is hét referentienetwerk voor energieneutraal bouwen in België. Pixii verleent certificaten aan passieve projecten, organiseert gespecialiseerde opleidingen en evenementen over energiezuinig bouwen, levert begeleiding, adviseert en verenigt.
   
Mieke Vandenbroucke is ingenieur-architect, inhoudelijk medewerker bij VIBE vzw, gespecialiseerd in veranderingsgericht bouwen en de berekening van de milieu-impact van gebouwen. VIBE vzw ondersteunt de transitie naar gezonde woningen in een milieuvriendelijke omgeving door het geven van advies en opleiding, het toekennen van het VIBE en Natureplus-label en de organisatie van evenementen.
   
Urbain Van De Voorde is ondervoorzitter van het Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV), en volgt de thema’s duurzaamheid en ecologie in de bouwsector op. NAV is de meest representatieve architectenorganisatie in Vlaanderen, en organisator van ‘Vlaamse Renovatiedag’, ‘Mijn Huis Mijn Architect’, ‘Zoekeenarchitect.be’, ‘Meeroverepb.be’ en het peterschapsproject ‘a+A’. Urbain is medezaakvoerder van MT-architecten uit Sint-Niklaas.