Ecobouwers in jouw gemeente | Ecobouwers.be

U bent hier

Ecobouwers in jouw gemeente

Jouw gemeente vol duurzame huizen

dankzij ecobouwers lokaal

Stel je voor: jouw gemeente vol duurzame woningen, een lichtend voorbeeld voor lokaal klimaatbeleid en bouwen en renoveren met het oog op de toekomst. Met Ecobouwers Lokaal helpt Bond Beter Leefmilieu je op weg. Wij zorgen voor geëngageerde energiebewuste bouwheren die hun ervaringen uit de doeken doen, en inspireren en informeren de inwoners van jouw gemeente over duurzaam bouwen en wonen. Bovendien leiden we hen naar bouwadvies en renovatiebegeleiding in de regio, zodat ze hun eigen (ver)bouwplannen zo vlot mogelijk kunnen uitvoeren.

Waarom zou je meedoen?

  • Je maakt het Covenant of Mayors waar. Door je als gemeente te engageren met Ecobouwers Lokaal, maak je de mogelijkheden van duurzaam bouwen bekend en versterk je je lokaal klimaatbeleid. 
  • Door de sprekende voorbeelden en getuigenissen van ervaren bouwheren uit hun eigen buurt, komt duurzaam wonen op een laagdrempelige manier onder de aandacht van jouw burgers en worden de ambities aangescherpt. Je zorgt dat mensen in een gelijkaardig bouwproces met elkaar in contact komen en ervaringen delen. 
  • Een diepgaande renovatie, of BENovatie, spaart heel wat CO2 uit. Ecobouwers leidt je burgers verder naar bouwadvies en renovatiebegeleiding in de streek. Zo helpen we hen de stap te maken van inspiratie naar actie. 
  • Via de online-energiemeter van Ecobouwers i.s.m energie-id krijgen je burgers inzicht in hun verbruik. Ze kunnen hun verbruiksgegevens vergelijken en tot concrete acties overgaan door onze tips. 

Ons aanbod in 3 punten

  • Wij inspireren en informeren de inwoners van jouw gemeente over duurzaam bouwen met sprekende voorbeelden en getuigenissen van ervaren bouwheren uit hun eigen buurt.
  • We leiden hen naar bouwadvies en renovatiebegeleiding in de regio, zodat ze hun eigen (ver)bouwplannen zo vlot mogelijk kunnen uitvoeren.
  • We bieden onze online-energiemeter aan zodat ze hun verbruik op de voet kunnen volgen. We helpen hen met tips om beter te doen.