Over Ecobouwers | Ecobouwers.be

U bent hier

Over Ecobouwers

Over Ecobouwers

Doel Ecobouwers

Ecobouwers is één van de drukst bezochte onafhankelijke bouwsites over duurzaam bouwen en wonen van Vlaanderen met meer dan 800 000 bezoekers per jaar. Met onze acties en campagnes hebben we maar één doel voor ogen: meer duurzame en energiezuinige huizen in Vlaanderen. Jaarlijks organiseren we daarom Ecobouwers opendeur. Mensen met bouwplannen kunnen dan een kijkje nemen bij en leren van mensen die al duurzaam bouwden. 

Rol Bond Beter Leefmilieu

Bond Beter Leefmilieu ontwikkelde Ecobouwers.be omdat we de dag willen realiseren dat iedereen in Vlaanderen goed leeft zonder te wegen op het milieu, de natuur en onze gezondheid. Onze woningen spelen daarbij een belangrijke rol. Op ecobouwers.be helpen geëngageerde milieubewuste (ver)bouwers en professionals, iedereen die een goed huis voor de toekomst wil bouwen of verbouwen.

Ecobouwers en partners

Bond Beter Leefmilieu coördineert Ecobouwers, maar werkt sinds jaren samen met tal van partners als VIBE (Vlaams Instituut voor Bio- Ecologisch Bouwen en Wonen), Pixii (voorheen Passiefhuis Platform vzw), Dialoog vzw (kenniscentrum voor duurzaam bouwen en wonen), ABLLO vzw (Actiecomité tot beveiliging van het leefmilieu op de Linkeroever en in het Waasland), BAS Bouwen, provinciale steunpunten Duurzaam Bouwen en Wonen en de MilieuAdviesWinkel. 

Wat vind je op Ecobouwers?

  • Forum: Zoek bouwadvies in meer dan 10.000 discussies op het forum en deel je ervaringen met anderen.
  • Renovatiewijzer:  Vind tips, advies en professionele informatie over duurzaam bouwen bij jou in de buurt. Op basis van je postcode geven we de beste tips. 
  • Energiezuinige woningen: Laat je inspireren door de foto’s en technische fiches van energiezuinige woningen. Je ziet ook welke bouwprofessionals meewerkten aan de woningen. 
  • Zelf duurzaam bouwen: leuke artikels barstensvol tips om duurzaam en energiezuinig te bouwen en bepaalde technieken van naaldje tot draadje uit gepluisd. 
  • Bouwprofessionals: Zoek je aannemer of architect tussen de meer dan 800 bouwprofessionals op ecobouwers.be die hun vakkennis bewezen hebben en onafhankelijk aangeprezen worden door onze Ecobouwers-bouwheren.
  • Ecobouwers opendeur: ieder najaar openen energiezuinige woningen hun deuren. Duurzame bouwheren leiden je rond in hun woning van de toekomst.

Jij bepaalt de inhoud - richtlijnen en basisregels

Online gemeenschap Ecobouwers.be bestaat enkel dankzij jouw hulp. Deel je ervaringen en laat je mening horen op het forum of stel jouw duurzame woonst open tijdens Ecobouwers Opendeur. Ecobouwers.be mag dan wel een initiatief van BBL zijn, maar de site draait volledig op basis van een actieve online-community. Jij bepaalt de inhoud!

Net als bij andere community-gedreven websites is er ook op Ecobouwers.be heel veel vrijheid, maar om te vermijden dat het een zootje wordt, zijn er wel enkele gezond verstand regels. De focus van Ecobouwers.be ligt op het verschaffen van informatie aan een brede groep van gebruikers en niet op het creëren van polemiek. Bijdragen die oproepen tot haat, deel uitmaken van een commerciële of ideële lastercampagne of beledigende taal bevatten worden niet getolereerd. Wees altijd beleefd in je reacties.