Ervaringen met bouwbedrijven | Ecobouwers.be

U bent hier

Ervaringen met bouwbedrijven

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van gommer
08/05/2008 - 15:37

> En laten zich nog steeds vangen aan koppelverkoop: grondje + bouwbedrijf.

Laten vangen? Grapjas! Ik heb zelf een hekel aan koppelverkoop, maar als je haast hebt, dan zijn er dikwijls geen alternatieven.

In de regio waar ik grond zoek, zijn 90% van de beschikbare gronden via koppelverkoop. Navraag naar loskoppeling bouw en grond: 'ja, dat kan, maar kost 25000 EUR meer', bij de ene en 'njet' bij de andere.

Ik kan gelukkig (lang) wachten, niet iedereen heeft die luxe.

10 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
08/05/2008 - 16:34
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Uiteraard zie je de architect niet. Er is dan ook geen conventionele architect in dat systeem. Bouwbedrijven leven op omzeiling van controle en nemen welwillende architecten onder de vleugel voor een handtekeningske. Dat is een gevaar.
Veel mensen kiezen bewust om een architect te omzeilen. De architect kost te veel, wat doet die profiteur eigenlijk?, enz... Maar die kost verlies je ook als je al je energie er zelf in moet steken.

afbeelding van grandru
08/05/2008 - 18:19

“bouwbedrijven no way”
Hierbij zou ik toch willen nuanceren ik heb ook met een bouwbedrijf gebouwt, dit bedrijf werkt nooit met eigen architecten.
Wij hebben daarvoor gekozen omdat na een onderzoek van onze architect was gebleken dat zij het minst betrokken zijn in geschillen.
Ze waren niet de goedkoopste van alle offertes maar we zijn er nog steeds tevreden van.
Veranderingen tijdens de bouwwerken, geen probleem hetgeen meer was werd aan de gewone prijs aangerekend en hetgeen minder was werd ook afgetrokken.
Alles mooi in overleg, er kon overal over samen over gediscusieerd worden, isolatie, plaatsing etc…
Alles mooi op tijd af.
Het was wel een “Waals” bedrijf maar niemand moet nog zeggen dat walen luierikken zijn.
Geen enkele betaling vooraf, elke maand te betalen hetgeen gedaan was,
Uiterst correct en ook dienst naverkoop super, onlangs zijn ze de steunen voor mijn zonnepannelen komen plaatsen, telefoontje, datum vastleggen en een maandje later de factuur.

groeten

afbeelding van steffen
19/05/2008 - 15:20

Wij bouwen ook met YBH, om bij te schreien...
Onze oplevering was voorzien nov.2007 (gestart in feb.2007).
We zitten al 3 weken te wachten om pleisterwerken, oplevering nu voorzien voor bouwverlof, hahaha. Wij betalen zelf ook geen facturen meer zolang kleine details niet afgewerkt zijn. Onze verwijlvergoeding hebben we aangetekend opgeeist in nov. Onze borgsom lossen we niet als zij ons niet uitbetalen. Hou ons op de hoogte van je miserie, met meer staan we sterker.
Tom wrote:
> Afspraken worden niet nageleefd, enorme fouten in de nieuwbouw. Ze zijn al 9
> maanden over tijd!!!!!!!!!!!!! En ze blijven maar rond de pot draaien met
> uitvluchten zoeken omdat het niet vooruit gaat.. ZEKER GEEN AANRADER!!!!!!!!!!

afbeelding van gbollen
15/03/2010 - 12:34

Beste lezers.

Ik zit ook met een geschil en heb een advocaat nodig.

Wie zet eens een mening over advocaten op dit forum.

Daar zullen veel lezers mee geholpen zijn.

G Bollen

afbeelding van verhoeven
28/02/2009 - 19:53

Inderdaad idem bij mijn kangoeroewoning fundering 0.5 verkeerd,dakkapel 3 kamer onmogelijk uit te voeren volgens plan (stabiliteit),osb platen verdiep 8 weken open en bloot en continue regen ,pleisterwerk (portugezen)voor zeeziek te worden ,lege gipszakken worden gebruikt als toilet en achtergelaten ,sanitair gestolen ,beide leidingen voor de regenwatervoorsiening waren onderbroken (stuk getrokken door ??)vraag na extra geld in de hand voor de wachttijd te verkorten (500€ voor dakwerkers),vertraging enz.....gelukkig heb ik zelf heel veel werk gedaan zodat er hier toch geen miserie was anders had ik het niet volgehouden.
Kandidaat bouwers toch even nadenken en goede afspraken maken

afbeelding van Kurt Veireman
01/02/2010 - 21:11

Jullie hebben blijkbaar geen goede ervaring met YBH en kan jullie situatie niet beoordelen maar onze ervaring is toch totaal anders.   Wij hebben verschillende bouwbedrijven een prijsofferte laten maken en YBH kwam er zeker niet als de goedkoopste uit maar wel als de meest professionele en die wist met wat ze bezig waren.   Hebben ons laten bijstaan door een externe partij omdat wij als leek te weinig kennen van passief of laagenergie en kregen daar de bevestiging van wat we zelf al vermoedden.   We hebben uiteindelijk gekozen voor laagenergie en YBH en hebben daar op geen enkel moment spijt van gehad.   En waren er dan helemaal geen problemen.   Jawel, maar ik denk dat je dit bij elk bouwbedrijf wel kunt tegenkomen.   In ieder geval hebben we steeds met die mensen over alles kunnen praten en zijn de zaken goed afgesproken en geregeld geworden.   We zijn gestart in maart 2008 met de fundering en in augustus 2008 zijn we onze woning ingetrokken.   Als je rekent vanaf de start van de eigenlijke woning (16/04/08) dan zijn we op 4,5 maand tijd in onze woning kunnen intrekken.

Kortom als we opnieuw zouden bouwen zouden we direct weer voor YBH kiezen; wij kunnen het alleen maar aanraden aan elke kandidaat bouwer om met die mensen rond de tafel te zitten omdat ze weldegelijk professioneel zijn en weten wat deze nieuwe techniek van bouwen inhoud.

afbeelding van JKLM
27/01/2010 - 11:07

zie mijn post op "ervaring met YBH" om ook de positieve kant te tonen.

De goedkope methode levert mij een persoonlijke woning op maat op van zeer goede kwaliteit met minimale verrassingen.

Sleutel-op-de-deur lijkt me een uitstekende oplossing om op betaalbare manier ecologische woningen te plaatsen.

 

Wij hebben 2 jaar gewacht op onze architect om een ontwerp te bekomen dat 50% boven budget zat, heel persoonlijk maar vol verrassingen. We hebben de architect dan maar aan de kant gezet - sterk in architectuur zonder verstand van ecologie en kosten. Dus hebben we die aan de kant gezet en dat was geen lachertje, want een architect lijkt erg goed beschermd.

Ik zou terug voor een sleutel-op-de-deur firma kiezen en terug voor YBH

 

Maarten

afbeelding van Hans Delannoye
12/03/2010 - 19:09

maarten

blij voor jou dat je een positieve ervaring hebt, is jou woning voor geïnteresseerden te bezoeken?

groetjes

hans

afbeelding van Kris Vandermeulen
15/03/2010 - 12:10

Zelf hebben we ook effe getwijfeld of we voor een SOD of eigen architect zouden gaan. Het grote verschil voor ons is toch wel dat een SOD het enige aanspreekpunt is. Bij een eigen architect moet de architect de bouw (mee) opvolgen en garant staan voor een correcte uitvoering door de (verschillende) aannemers.

Als je dus problemen met SOD hebt, heb je geen architect die je mee kan helpen om je gelijk te halen.

Een ander nadeel met het merendeel van de SOD's is dat je nooit in je buurt wonen. Bijgevolg blijft voor vele kleine klusjes het wachten op verdere afwerking omdat het voor hen meer kost aan verplaatsing dan het opstrijken van de laatste betalingsschijf.

Ik wil absoluut niet alle SOD's over dezelfde kam scheren maar de rotte appels onder hen verkloten het voor de rest.

We zijn nu voor een goede architecte gegaan met VIBE erkenning en kennis van zaken voor LEW/passief en HSB.

afbeelding van stefan-14
21/03/2010 - 11:27

Kris,

 

een eigen architect moet je altijd nemen, zeker bij SOD

 

 

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.