koudebrug geïsoleerde gevel-dakisolatie | Ecobouwers.be

U bent hier

koudebrug geïsoleerde gevel-dakisolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Jan De Gols
21/01/2009 - 13:44

Situatie: bestaande woning jaren 60-70, luchtspouw niet isoleerbaar (te smal+ mortelbaarden, klassiek) Hierop aangebracht isolatie (vb EPS) met sierpleister. dak langs binnen geïsoleerd met rotswol.deze isolatie sluit aan op (houten) muurplaat, deze laatste -ook al mag men een houten muurplaat niet zondermeer als isolerend veronderstellen - echter sluit niet rechtstreeks (wel via dakgoot) aan aan de EPS. Hoe deze nieuwe koudebrug oplossen?

3 Reacties

Reacties

afbeelding van wouter-10
21/01/2009 - 14:02

Jan,

in mijn geval:
muurplaat komt 30 cm boven houten vloer van zolder. Ik breek mijn houten zoldervloer af en trek de isolatie van het dak door tot tussen mijn draagbalken van de zoldervloer. Zo kom ik op 48cm van de bovenkant van de muur die geïsoleerd is langs binnenuit. Vervolgens zaag ik uit de onderkant van mijn houten dakgoot twee van de vijf planken weg( elk 10cm breed)zodat ik "in" mijn dakgoot kan. Dan steek ik de +/- 25cm hoogte van mijn dakgoot tegen de muur vol met glaswol. De eps met sierpleister sluit aan op de onderkant van mijn dakgoot. Niet volledig koudebrugvrij maar toch al een serieuze verbetering. Als afwerking hang ik kunststofplaten tegen de onderkant van mijn dakgoot. Dan moet ik dat alvast niet meer schilderen ;-) Stel dat de dakgoot uit pvc is, zou dit volgens mij ook moeten lukken. of nog beter: misschien is ze demonteerbaar zonder stuk te maken??

grt Wouter

afbeelding van Jan De Gols
21/01/2009 - 15:27

Wouter , Dank voor de zeer handige tip, goed gevonden! Lijkt mij wel wat werk aan maar als je wat handig bent...

afbeelding van wouter-10
21/01/2009 - 16:30

Jan,

is inderdaad wat werk maar niet moeilijk. voornamelijk breekwerk :-) . Ik vond het zonde dat ik een aanzienlijk budget aan buitengevelisolatie zou uitgeven terwijl ik daar met een joekel van een koudebrug zou blijven zitten (zoals je zelf al volledig terecht hebt opgemerkt)...

Veel succes
Wouter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.