Stilstandverliezen bij CV wandketel met ingebouwd voorraadvat 60l | Ecobouwers.be

U bent hier

Stilstandverliezen bij CV wandketel met ingebouwd voorraadvat 60l

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

04/05/2009 - 23:10

Beste forumleden,

De titel zegt het al: er kan m.i. nogal wat warmte verloren gaan bij een CV wandketel met ingebouwd voorraadvat van bvb. 60l dat voortdurend op temperatuur gehouden wordt. In mijn geval is de isolatie maar 2,5cm dik en je merkt ook dat de ruimte waarin de ketel hangt enigszins opgewarmd wordt (klein 'washok' van minder dan 4m² groot). Deze warmte gaat echt verloren want het is een ruimte helemaal achteraan in de achterbouw.
Een vrijstaande boiler kan je een extra jasje aandoen maar hier zit de boiler tegen de brander aangebouwd: toch zijn nog 4 zijden van de boiler min of meer vrij. Heeft er iemand tips voor het extra isoleren van dergelijk geval? In theorie kan je het hele toestel in 10cm rotswol inpakken want het is een gesloten type zonder schouw, maar ik denk niet dat de elektronische schakelingen het prettig gaan vinden om te moeten werken bij 50° ipv. 15°....

Met dank voor jullie tips,
Danny

1 Reactie

Reacties

05/05/2009 - 15:54
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Ten eerste heb ik de boiler toch nog met extra glaswol deken ingepakt.
Dit onder het motto alle beetjes helpen.
Maar het belangrijkste is dat ik de minimum thermostaat draad heb onderbroken en daar een tijdschakelaar tussen geplaatst.
De boiler hoeft in mijn geval alleen tussen 8 en 10 uur standby te zijn.
En in geval van nood is het letterlijk met een handomdraai aan te passen.
Omdat ik mijn huis met hout verwarm was het mij n.l. ook opgevallen dat de boiler nogal vaak aansloeg zonder dat er sprake was van warmwater gebruik.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.