Belastingen op GSC ??? | Ecobouwers.be

U bent hier

Belastingen op GSC ???

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Ulrik
18/04/2009 - 00:16

Wie weet er wat de fiscus met de inkomsten van de groenestroomcertificaten doet ?

moeten daar belastingen worden op betaald ? ik vermoed dat vadertje staat dat wel als " inkomsten " zal zien en er dus een groot stuk zal van terugnemen ??? maar daar wordt bij mijn weten op verschillende forums nooit over gesproken of ben ik gelukkig verkeerd ... en is dat toch niet het geval ???

Ulrik

4 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
18/04/2009 - 01:20
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Op dit moment wordt er geen belasting geheven op de inkomsten van de GSC.
Maar het blijft natuurlijk een voetbalwestrijd waarvan de spelregels veranderd worden naarmate de match vordert.
Het verminderen van je energieverbruik door het plaatsen van isolatie ligt fiscaal moeilijker: belasting betalen op iets wat je NIET verbruikt hebt ligt nog altijd een beetje moeilijk.
Uiteindelijk is het aan de consument om te kiezen waarin hij investeert.

afbeelding van hendrik de corte
18/04/2009 - 07:20

• particulieren die groenestroomcertificaten ontvangen voor de elektriciteit die zij zelf verbruiken zijn niet onderworpen aan de btw-wetgeving als zij hun groenestroomcertificaten verkopen aan de netbeheerders;
• particulieren die op geregelde basis meer elektriciteit produceren dan zij zelf verbruiken zijn wel onderworpen aan de btw-wetgeving als zij hun groenestroomcertificaten verkopen aan de netbeheerders, zowel voor de verkoop van de elektriciteit als voor de verkoop van de groenestroomcertificaten. Dit geldt echter niet wanneer hun jaarlijkse inkomsten lager zijn dan 5 580 euro (de vrijstellingsregeling voorzien in artikel 56, § 2, van het btw-wetboek). Deze belastingvrijstelling geldt voor de leveringen van goederen en diensten die ze verrichten.
• de opbrengsten van de verkoop van groenestroomcertificaten zijn geen belastbare inkomsten in de personenbelasting voor zover deze energie geproduceerd wordt door een installatie die exclusief voor de privé-sfeer wordt gebruikt.

groeten
rik

afbeelding van stefan-14
18/04/2009 - 09:56

voor particulier = belastingsvrij (tot nu toe)

voor bedrijven : bij andere inkomende en uitgaande facturen onderbrengen = belasting betalen

Stefan

afbeelding van Ulrik
19/04/2009 - 00:22

was natuurlijk in het kader van particulier maar was ik wel vergeten te zeggen

bedankt allen

Ulrik

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.