trage spaarlamp | Ecobouwers.be

U bent hier

trage spaarlamp

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van VVouter
18/04/2009 - 22:13

Goeiedag,

Onlangs een spaarlamp gekocht (lilliput van Megamane) en was verbaasd over de lage lichtopbrengst juist na het aanschakelen. Dit lijkt aanzienlijk minder te zijn in vergelijking met een aantal andere oudere spaarlampen die ik heb hangen (dulux van Osram). Aangezien deze een trap moet verlichten is dit zeer storend. Heeft er iemand gelijkaardige ervaringen? Ligt het aan het merk? Of aan het kleine formaat? Weet iemand wat de trage opstarttijd van een spaarlamp veroorzaakt en waarom de ene sneller is dan de andere?

Ik heb een lampje nodig van ong. 10 Watt met E14 voet en waarvan de diameter maximaal 5 cm bedraagt.

Alle info welkom,

Marnix

6 Reacties

Reacties

afbeelding van patrick-28
18/04/2009 - 22:23

Troost U, ik heb 2 jaar terug 2 x ledlichten gehangen met 2 x 16 leds per unit in de trappenhal. Voor het slaapgedeelte volstaat dit, echter van de inkom via de trap naar de living is het bedroevend en heb hieromtrent al veel negatieve reacties gekregen.
Zal er toch een andere verlichting moeten voorzien willen we ons niet doodstuiken.

afbeelding van koen d
19/04/2009 - 10:56

Als je verlichting wilt gebruiken voor een trap enkele minuten te verlichten heeft het toch geen zin om een spaarlamp te gebruiken. Het probleem zit dan niet bij het merk of de spaarlamp zelf maar bij de verkeerde lampkeuze.En om dan een (duurdere) ledspot te kopen lijkt me ook niet nodig.

afbeelding van lucvt
19/04/2009 - 12:44

Marnix

ik heb ook die kleinste spaarlampen van megamann in de lusters van de living en het salon. De opstart is inderdaad veel te traag. Het stoort me.

Ectron-lampjes van de Makro waren goedkoper, helaas iets langer en gaven direct meer licht. Ik kocht dus Megamann liliput omdat ze iets kleiner van vorm zijn en zodoende volledig door de glazen kelken van de lusters omsloten zijn.

Mijn vader kocht dezelfde en mengde er enkele gewone gloeilampjes in om het gebrek aan licht bij het binnenkomen op te vangen.

Je bent dus zeker niet de enige die zich eraan stoort!

afbeelding van VVouter
19/04/2009 - 21:59

Bedankt voor de reacties.

Ik zal eens kijken of er een Osram lamp te krijgen is die klein genoeg is.

@ koen d
Waarom is een spaarlamp een slechte keuze als die maar enkele minuten per keer dient te branden?

Marnix

afbeelding van Anonieme gebruiker
19/04/2009 - 08:35
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

@Patrick
In deze beginperiode van led-verlichting bestaat er zeer goede led-verlichting en veel rommel. Goed rondkijken voor de aankoop bespaart dus veel ergernis en ontgoocheling.

afbeelding van Anonieme gebruiker
19/04/2009 - 18:38
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Ik heb ook nieuwe Osram spaarlamp die veel en veel sneller opstart naar lichtopbrengst dan een mm.

Osram heeft ook een spaarlamp die nog veel sneller opstart, maar deze is duurder. Is voor liften e.d.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.