pelletkachel - piazetta | Ecobouwers.be

U bent hier

pelletkachel - piazetta

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van joke-1
21/04/2009 - 22:23

hallo
wij zijn aan het overwegen om een pelletkachel aan te schaffen
wij zouden een piazetta p960 nemen en is éné van een 12kw

kan iemand mij eens enkele voor en nadelen geven aub

wij verwarmen nu met een houtkachel en houtcasette
bedoeling is om de houtkachel weg tedoen en onze houtcasette
behouden
zo het wat te minderen in gesleur en doen van hout ventje heeft er zijn buik van vol om ieder jaar 18 stéré's te zagen klieven en stapelen en dan nog eens binnen brengen om op kachel/ casette te smijten

groetjes en merci alvast

13 Reacties

Reacties

afbeelding van kris-21
22/04/2009 - 09:55

ik heb zojuist dezelfde pelletkachel besteld. Over dit model heb ik niets anders dan goede commentaar gekregen
kris

afbeelding van Anonieme gebruiker
21/04/2009 - 23:38
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Joke,

Je kan meer info over de Piazzetta P960 vinden:

http://pellets.forummotion.com/piazzetta-f54/kenmerken-piazzetta-pelletkachel-t302.htm

Mvg,

Steven

afbeelding van joke-1
28/04/2009 - 15:29

ok merci

intussen er één besteld en wod geleverd 2d wek van juni en bij jou???

afbeelding van geert van de wiele
28/04/2009 - 16:04

We hebben zelf een speksteenkachel die we voeden met knotwilgenhout van eigen kweek (een 25-tal bomen). Als je zelf een stukje grond hebt lijkt me dat een echte aanrader. Ik val ook nogal achterover als ik hoor dat U 18 kuub hout per winter opstookt. Wijst dat niet op een niet afdoende isolatie van het huis? Valt er daar niets te verbeteren? Wij komen toe met een goeie kuub voor herfst en lente, zijnde oktober, november en april - de vier wintermaanden verwarmen we met een WP.

Pelletkachels zijn de laatste jaren zeer populair geworden, en er valt heel wat voor te zeggen. Ik heb er één filosofische bedenking bij... net als voor olie en gas ben je afhankelijk van een externe leverancieren ik vrees dat bij een toekomstige stijging van de olie- en gasprijzen de prijzen van houtpellets mee de hoogte zullen ingaan...

mvg
Geert

afbeelding van peter-111
28/04/2009 - 17:08

Pellets zullen alleen maar duurder worden als de grondstof (hout) veel duurder wordt want pellets zijn eigenlijk hout in een andere vorm. Dat heeft niet rechtstreeks iets te maken met prijzen van gas of olie. Het aantal pelletfabrieken is de laatste 2 jaar al verdubbeld in Europa, ja, zelfs in België zijn er al 12 producenten (tegen 5 fabrieken 2 jaar geleden).
Hoe meer fabrieken, hoe meer concurrentie, hoe minder de productiekosten. Dus enkel duurder hout kan de pellets duurder maken, maar dan zijn pellets nog altijd interessanter:
zoals het grote comfort (geen gesleur met blokken en weinig as) , properheid, goede regelbaarheid, hoog rendement, zuinig en dus ecologischer en economischer. Als je dat laatste wil vergelijken moet je toch ook het gemak meetellen. Dit is zeker zo wanneer je wat ouder wordt en dat gezeul met hout en as minder ziet zitten. Ook werkende mensen hebben niet zoveel tijd om daar mee bezig te zijn. Hun pelletkachel of ketel werkt automatisch en wat wil zo iemand nog méér?

afbeelding van joke-1
28/04/2009 - 16:53

wel wij hebben wel 1 houtcassette en 1 houtkachel hé
en wij stoken van september tot jah voor de moment nog altijd é
nu hebben we sedert maart isoleerende ramen gestoken anders was het het nog enkel glas
anders is alles hier goed geissoleerd hoor
en onze verwarmende oppervlakte is iets van een 120 vierkante meter als ik me niet vergis
zou eens moeten vragen aan mijne man

groetjes

afbeelding van joke-1
28/04/2009 - 19:42

hier de man van joke we hebben 40 kuub hout nodig oip een jaar en zo een 1500 kilo kolen voor gans de winter zal eens de berekening maken mn hout cassete brand min 14 uur per dag de andere hout kachel dag en nacht tijdens de dag als er iemand thuis met hout en anders kolen hier gemiddelde tepratuur 22-23 graden onze living en keuken is ong 120 vierkante meter voor mn cassete moet je 5 tot 6 kg hout per uur opgooien is 588kg dat is 1 kub per week alleen voor mn cassete en dan nog mn andere kachel die is wel wat zuineger . hout popelier brand wel vlugger op dan eik bv dus zo zie wat ik heb gebruik per maan d en voor de ganse winter mvg diego

afbeelding van geert van de wiele
29/04/2009 - 13:00

Beste Diego en Joke,

Als ik die verbruikscijfers lees dan val ik gewoon van mijn stoel.
Volgens mij kunnen jullie fantastische besparingen realiseren via een doorgedreven isolatie van de woning.

Misschien illustreer ik dit best met onze eigen situatie. Tot voor 4 jaar woonden we in een huurhuis met een woonoppervlakte van ongeveer 125 vierkante meter. We zijn dan verhuisd naar een nieuwbouw van ongeveer dezelfde oppervlakte. Het oude huis was totaal niet geisoleerd, het nieuwe huis heeft een PU-schil van 6-7 cm (vloer, muren, dak) plus nog eens 12 cm rotswol extra in het dak. Alle glas is K=1.1. Het huurhuis werd verwarmd met mazout, ons huidige huis met een WP in winter en met een speksteenkachel in herfst en lente. De 1 of 2 kuub wilgenhout per jaar die we daartoe nodig hebben telen we op eigen grond, dus dat neem ik even niet mee in mijn berekening.

In ons vorige huis hadden we een jaarlijks energieverbruik (elek + mazout) van ongeveer 220 kW per vierkante meter. Mazout stel ik hierbij gelijk aan ongeveer 10 kW per liter.
In onze huidige woning zitten we aan 40-45 kW per vierkante meter per jaar. Het verschil tussen een niet geïsoleerde woning en een goed geïsoleerde woning vertaalt zich maw in een VIJF KEER LAGER energieverbruik!

Dat zijn cijfers die voor zichzelf spreken denk ik...

mvg
Geert

afbeelding van Anonieme gebruiker
29/04/2009 - 13:17
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Inderdaad Joke,in plaats van een pelletkachel koop eerst eens wat isolatie, ik denk dat je niet serieus bent als je zegt "alles is hier goed geïsoleerd", want dan stook je slechts van eind oktober tot eind maart, en een pak minder !

afbeelding van joke-1
29/04/2009 - 19:09

ons huis had alleen nog oud dubbel glas voor de rest alles nieuw zoals een nieuwbouw alles super geisoleerd en nu hebben we nog over gans ons huis superisolerd glas met alu ramen gestoken ons huis staat wel minden in de velden dus kan je ook niet vergelijken met een rij huis

afbeelding van joke-1
30/04/2009 - 22:30

wij hebben ook wel nog 3 kleine gastjes hoor
en wij hebben het graag warm is hier altijd 23 graden in huis
ook vebruikt onze casette veel hout per uur en als je met 2 vewamingselementen warmt is het toch normaal dat je veel hout verbruikt hé

maar ik hou jullie op de hoogte volgende winter dat is een feit

afbeelding van Free
18/04/2010 - 02:44

 Dag Joke,

 

We zijn intussen bijna een jaar later, hoe is de ervaring?

Overweeg ook om een piazetta kachel te kopen, vandaar...

 

tnx!

Free

afbeelding van piko
04/11/2010 - 11:28

wij hebben ook een piazetta p956 gekocht en zeer tevreden maar mis juist de nederlandse hanleiding ervan en zou daar graag aangeraken mischien weet er hier iemand waar ik die kan vinden alvast bedankt

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.