dakisolatie -beste manier? | Ecobouwers.be

U bent hier

dakisolatie -beste manier?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van katrien-8
30/03/2009 - 22:43

Hallo,
Wij hebben net een huis van de jaren 50 gekocht met een dak waarop de pannen zijn vastgemetst. Het dak is nog pprima in orde. We willen er graag veluxen in plaatsen en het degelijk isoleren (waarbij de zolderverdieping als leefruimte zal worden gebruikt). Hoe isoleer ik het beste mijn dak met die vastgemetste pannen zonder onderdak (waar nu nog geen enkele vorm van isolatie is aangebracht?
Isolatiechuim laten spuiten? En hoe zit het dan met het ademen van het dak? En wat als er toch ooit een lek in het mestelwerk van de pannen komt? Loopt dan het regenwater door dat schuim (of evt andere vormen van isolatie) en door de gyproc die we tegen de isolatie willen aanbrengen?

Wat is de beste manier om ons dak te isoleren?

Groeten en bedankt!

Katrien

4 Reacties

Reacties

afbeelding van Luc5
30/03/2009 - 23:45
Luc

Katrien,ik zit in dezelfde situatie woning jaren 50 zonder onderdak.Ik heb besloten mijn gans dak te laten vervangen inclusief houtwerk,omdat het dak eigentlijk niet berekend is voor deze extra last te dragen.Isolatie heeft namelijk een gewicht en gyproc weegt ook iets.Nu alleen nog wachten op uitvoering van de dakwerker.Mijn orginele gordingen waren 17 op 6 de nieuwe worden 30 op 10.Het zou zonde zijn als je na 10 jaar opnieuw moet beginnen.
MVG Luc

afbeelding van Anonieme gebruiker
31/03/2009 - 14:12
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Katrien.
De enige goed oplossing is, naar ik denk, pannen verwijderen, bestaand houtgebinte nakijken en vervangen/herstellen, onderdak, veluwen en pannen.
PUR laten spuiten is de grootste vuiligheid die er is, zowel ecologisch als naar brandveiligheid. En mocht je dak ooit problemen hebben.. hoe ga je die PUR ooit verwijderen? Niet doen dus.

afbeelding van Anonieme gebruiker
20/04/2009 - 14:17
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

We zijn volop onze zolder met rotswol aan het isoleren.
Op 1 van de zolders staat ook de gemetste schouw.
Moet ik tegen de schouwmuren een isolatieplaat kleven of is het energieverlies minimaal langs de ( tochtende) schouw ?

afbeelding van pieter hubau
20/04/2009 - 14:58

weet er iemand wat een stookseizoen in een bedrijf is?

Wij hebben de warmteverliezen berekent van het gebouw en een offerte aangevraagd om het dak te isoleren. Nu we dit weten moeten we de terug verdien tijd uitrekenen van het plaatsen van isolatie. Maar we weten niet wat het stookseizoen is en de theoretische temperatuur van -8°C klopt ook niet want de temperatuur is een groot stuk van het jaar hoger. Hoe moeten we dit doen?

MVG,

Pieter hubau

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.