inductie of vitrokeramisch? wat is ecologischer? | Ecobouwers.be

U bent hier

inductie of vitrokeramisch? wat is ecologischer?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van stijn-2020
20/03/2009 - 21:54

Beste,

Klopt het dat vitrokeramisch koken energiezuiniger is dan koken met klassieke electrische kookplaten, en klopt het dat inductiekoken nog energiezuiniger is? Gaat het om grote verschillen? Heeft iemand daar cijfergegevens over?

Klopt het dat inductiekookplaten een sluimerverbruik hebben door stand-by instelling? Zo ja : is dit aanzienlijk?
Wellicht heeft een vitrokeramische plaat geen sluimerverbruik?

Op internet lees ik welles-niettes discussies over stralingsrisico en inductiekoken. Heeft er iemand daar een correcte mening over?

Dank voor een antwoordje terug.

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
21/05/2009 - 14:11
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Een vitrokeramische en klassieke kookplaat verschillen niet zo veel in efficientie: elektriciteit wordt via een weerstand omgezet in warmte, die via geleiding wordt overgedragen naar de pan. Inductiekoken is veel energiezuiniger dan deze twee omdat de pan rechtstreeks verwarmd wordt. Inductiekookplaten zijn wel iets duurder in aanschaf. Reken op een 20% vermindering in energieverbruik.
Mensen die zeuren over stralingsrisico's vanwege inductiekoken hebben geen benul wat voor straling van een inductiekookplaat uitgaat: deze "straling" is minder schadelijk dan zichtbaar licht.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.