verzekering | Ecobouwers.be

U bent hier

verzekering

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jim-1
20/03/2009 - 13:17

Beste mensen,

Verzeker aub de zonnepanelen niet apart. Bij de meeste verzekeraars zijn de panelen gewoon gedekt op uw opstalverzekering (all risk) en hoeft er niet eens een aparte vermelding gemaakt te worden op de polis. Indien u geen all risk dekking heeft is het goedkoper om dit aan te passen dan een andere verzekering af te sluiten. Braakschade is dus ook niet nodig om gewoon een uitkering te ontvangen want hoe wil je braakschade aantonen als bv de panelen op dak staan? Flauwekul dus.
Alle mensen welke u nogmaals een verzekering willen "aansmeren" zijn ordinaire zakkenvullers.

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
30/06/2009 - 20:52
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Hallo Jim, helaas moet ik je bestrijden. Wij doen alleen maar het verzekeren van zonnepanelen in heel Europa.

En dat het heel nuttig is kan ik je uit een paar praktijkvoorbeelden toelichten:

  • In Duitsland waren laatst 42 panelen stuk. Niet door directe blikseminslag maar door de inductie ten gevolge hiervan. De opstalverzekering van de onderneming gaf aan dat dit niet verzekerd is
  • In België zijn laatst op 2 plekken panelen gestolen. In biedegevallen gaf de verzekeraar van de opstal aan dat er geen dekking was omdat er geen sporen van braak zijn

Dit zijn zomaar een paar voorbeelden. Wees dus voorzichtig met je uitspraken dat degenen die deze verzekeringen aanbieden ordianaire zakkenvullers zijn.

Doordat deze klanten WEL de panelen bij ons hebben verzekerd kon de installateur direct na schademelding nieuwe panelen plaatsen. Stel je nu even voor dat ze jouw advies hadden gevolgd dan hadden ze met een financiering van de panelen blijven zitten en kunnen ze weer stroom afnemen van het net.

En even voor alle duidelijkheid, ik schrijf dit stukje niet omdat iedereen bij ons moet verzekeren maar ik schrijf dit uit oprechte betrokkenheid bij diegenen die zonnepanelen plaatsen en wens niemand toe dat ze tussen al en schip invallen en daarmee in de problemen kunnen komen.

Kijk maar eens op onze website: www.solarif.com

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.