Geen dampscherm en toch verhogen isolatie | Ecobouwers.be

U bent hier

Geen dampscherm en toch verhogen isolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van veefer
17/03/2009 - 13:10

Ik zou graag mijn woning beter gaan isoleren.
Nu lees ik overal over een dampscherm maar ik heb dat niet.

In mijn woning ligt maar 6cm dikte spijkerflensdeken (met onderkant damprem) geplaatst zonder(dampscherm)reeds 23 jaar, ik zou deze graag vervangen naar 12 of 15 cm.
Bovenruimte waar isolatie ligt is een zolder waar we niet opgegaan.
Het betreffende huis is een bungalow met in de woonruimte dus het plafond met maestropanelen afwewerkt direct tegen de balken van de dakconstruktie met ingebouwde spotjes.

Thx

4 Reacties

Reacties

afbeelding van walter-8
17/03/2009 - 22:48

eenvoudige oplossing: oude isolatie weg: dampscherm (PE folie) uitrollen op zolderruimte: nieuwe isolatie plaatsen en eventueel oude isolatie er boven op.

Bij de spots wel even opletten dat dampscherm niet te warm kan worden.

Walter

afbeelding van veefer
18/03/2009 - 06:55

Dampscherm op zolder is onmogelijk aangezien dak vol schuine latten staat voor de dakconstruktie (dus om dak te ondersteunen)!!! Ik kan zelfs op de zijkanten niety rechtstaan.

Dampscherm bovenkant woonruimte ook onmogelijjk of ik moet al mijn plafonddecoratie éérst verwijderen van alle kamers (niet te doen)

Daarom de vraag: er ligt nu geen dampscherm met 6cm isolatie; ga ik ^prob krijgen als ik isolatie verhoog van 6 naar 12 cm bvb?

afbeelding van luc-15
18/03/2009 - 07:34
Luc

Indien Uw plafondafwerking zelf dampdicht is ( bv gestukt en goed geschilderd zonder scheuren) dan kan de bijkomende isolatie toch geen probleem vormen. ( Uw Maestropanelen, welke ik niet ken, en de afwerking ervan bepalen grotendeels of je al dan niet veilig kan bijisoleren)

afbeelding van flesjespa-2
18/03/2009 - 08:31

Stucwerk als dampscherm meetellen? Zou ik toch voorzichtig mee zijn. Dampdichtheid plaaster is ook niet bepaald super he.

Je kan er gewoon extra isolatie op gooien én regelmatig controleren of je condensatie bemerkt in je pakket isolatie.
Indien ja, dan moet je alsnog een deftig dampscherm aanbrengen. Wss je valse plafond er tijdelijk uit halen dan. Of de isolatie weer weghalen ;-)

Ik ken geen simpele oplossing voor jouw probleem je zal er altijd werk mee hebben.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.