Jaarlijkse faktuur voor mazout | Ecobouwers.be

U bent hier

Jaarlijkse faktuur voor mazout

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van patricia-4
17/03/2009 - 09:26

Hallo iedereen,
Mijn ouders wonen in een appartement en kregen vorig jaar een faktuur van meer dan 3000€ voor hun verwarming (mazout).
We vielen bijna achterover en mijn pa is gaan vragen in het kantoor om dit uit te zoeken omdat dit volgens ons een veel te hoog bedrag was.
Na enkele keren te zijn gaan vragen in het kantoor of ze al nieuws hadden kreeg hij telkens een negatief antwoord.
Vorige vrijdag kregen ze nu opnieuw een faktuur (eigenlijk 2 fakturen).
De eerste faktuur van het vorig jaar zat er opnieuw bij maar met de mededeling dat de eigenaar van het appertement de helft voor zijn rekening wou nemen (waarom zou iemand dit doen als alles in orde zou zijn?) + de nieuwe faktuur voor dit jaar die opnieuw iets meer dan 3000€ is.
Dus mijn ouder mogen nu 4500€ ophoesten terwijl ik nog steeds bijna niet kan geloven dat die fakturen kloppen.
Nu moet je ook weten dat mijn ouders na de schok van vorig jaar zeer zuinig geweest zijn met de verwarming; zo zuinig dat we dikwijls hebben zitten bibberen als we bij hen op bezoek gingen. Toch is de faktuur weer even hoog.
Kan iemand mij vertellen wat het verbruik per jaar ongeveer zou moeten zijn als je stookt op mazout? Of kan iemand mij vertellen waar of bij wie ik terecht kan om dit eens deftig te laten onderzoeken? Het kantoor zal mij een detail bezorgen maar ik ken er zelf ook niet zoveel van dat ik er zelf wijs zal uitgeraken.
Alvast mijn oprechte dank voor jullie reacties ook vanwege mijn bejaarde, wanhopige ouders.
MVG
Patricia

4 Reacties

Reacties

afbeelding van r.vanrossen@skynet.be
17/03/2009 - 09:50

Mazoutfaktuur voor een appartement ?
Van wie of wat komt die faktuur dan ? Is daar een syndicus ? Als dat het geval is en de faktuur daar van afkomstig is, dan moet er een opgave bij zijn van de verdeling van de totale faktuur voor mazout over al dezen die daar een appartement bewonen of hebben.

afbeelding van marc-44
17/03/2009 - 15:08

Beste Patricia,

Hoe groot is dat appartement dan wel? Het lijkt mij sterk onwaarschijnlijk dat het faktuurbedrag zo hoog kan zijn.
dit bedrag lijkt mij eerder iets voor 3 appartementen,of is het appartement waar uw ouders wonen 300m2 mss?Verwarming op een app is veel zuiniger dan in een woonhuis,onderaan,bovenaan,zelfs de zijmuren worden door anderen,lees geburen verwarmd;ik heb een vriend die net hetzelfde tegenkwam en die heeft aan de radiators meters gehangen om zo tot een juistere en meer eerlijke prijs te komen ,sinsdien verloopt alles op wieltjes,en is er geen discussie meer mogelijk.
marc

afbeelding van Rudy Martens
17/03/2009 - 21:10

Patricia,
Ik zou met die factuur eens op een eenvoudige consultatie naar een raadsheer gaan (advocaat).

Volgens mijn mening:
Normaal moet een factuur toch voldoende gegevens bevatten om het bedrag te staven of te verantwoorden wat men vraagt aan de schuldenaar.

Je geeft zelf aan dat je twijfelt of die factuur of fakturen kloppen.

Wat ik zou doen: Ik zou een aangetekend schrijven richten aan de schuldeiser met de eis om een detail zijn schuldvordering te staven EN op welke manier hij de bedragen die hij vordert wettelijk als gerechtigd kan voorleggen (bv. meteropnamen door een officieele intstellling of organisme).

Ook:
Je kan ook een detail eisen van de facturen waarmee hijzelf zijn schuldvordering opgesteld heeft.

Ik denk niet dat je dit mag laten aanslepen maar kort op de bal spelen en dus juridische bijstand moet nemen.

afbeelding van Anonieme gebruiker
30/06/2009 - 17:31
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Eerst en vooral aan allen die al geantwoord hebben dank u.

Hier komt een vervolg

Kreeg vandaag meer dan 3 maand na datum een detail van het verbruik:

Blijkt dat mijn ouders 2200 liter verbruikt hebben in een jaar terwijl in ale andere appartementen in heetzelfde gebouw een verbruik is tussen de 300 en de 900 liter.

Na contact met alle betrokken partijen sindyc, immo kantoor en eigenaar geeft iedereen toe dat het verbruik ontzettend hoog is maar dat na controle van de tellers alles in orde lijkt.

Volgens mij is dit helemaal niet in orde maar vrees dat een advocaat mij hier niet echt bij kan helpen ik zou moeten iemand vinden die het echte probleem (verlis op de buizen of iets dergelijks) kan vaststellen.

Iemand een idee waar ik hiervoor terecht kan in de streek van Menen?

Alvast bedankt en tot hoors,

Patricia

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.