zolder isoleren : isolatie op vloer leggen | Ecobouwers.be

U bent hier

zolder isoleren : isolatie op vloer leggen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van fillemon
15/03/2009 - 10:57

dag mensen, mijn pa wil de zolder isoleren.
de zolder zelf wordt niet gebruikt, en hij wil de isolatie op de planken leggen en niet tussen de balken (in de balken is er maar 15 cm)

Kan iemand me wegwijs maken of het op de vloer leggen van isolatiemateriaal even goed is ? en hoeveel cm en van welk materiaal ?

ik veronderstel dat hoe meer cm hoe beter, en misschien een materiaal dat winddicht is aan de zijkant, misschien een soort heel luchtige isomo ? en bestaat er iets waar je mag op lopen als het nodig zou moeten zijn ?

het dak is niet geisoleerd dus ik weet niet of vocht een probleem zal zijn ? ook zou ik het contact opp tussen de zolderplanken en de isolatie zo groot mogelijk willen maken zodat er geen wind tussen kan

hartelijk dank mensen
vriendelijke groeten

2 Reacties

Reacties

afbeelding van r.vanrossen@skynet.be
15/03/2009 - 11:31

Dampscherm op de planken, en XPS erover. Kan goed op gelopen worden.

afbeelding van fillemon
15/03/2009 - 12:17

dankjewel rik,

heb even rondgekeken, en heb een hele hoop "harde" isolatie platen gevonden. xps, eps, pur...

het probleem van nauw aansluiten op de vloer werd ook vermeld op een aantal sites, dat is echt een probleem denk ik dat bij ons van tel is. hoe zou dit kunnen opgelost worden denk je ?

hoe dik zou je deze platen nemen ? 6cm ?

btw: mijn pa heeft in de garagezolder geisoleerd met rockwoll, doet dit iets uit aangezien deze ook op de zoldervloer ligt: ik veronderstel dat de eerste cm's van deze rockwoll geen dienst doen omdat deze continue een luchtstroom ondergaan; ik vraag me ook af hoe snel rockwoll inzakt met de jaren ? en bestaat er rockwoll die behandeld is tegen inzakken ?

merci mensen
groetjes fillemon

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.