Te weinig warm water ! | Ecobouwers.be

U bent hier

Te weinig warm water !

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van herman van der planken
13/03/2009 - 11:54

Wij hebben (sinds 3 jaar) en gaswandketel - Ariston Ecosmart 26 BFFI) waarin een buffervaatje van 60 liter zit voor groter comfort met sanitair water.

Echter na ca. 10 minuten "is het warm water op". Ik ga ervan uit dat dergelijke ketel "constant" warm water moet geven. Na enkele minuten wachten kunnen we weer verder. (om een bad te vullen moet ik dit in 3 keer doen)

Volgens de installateur zou het afname debiet te hoog liggen en zou dit met een thermostatische kraan opgelost zijn. Echter wanneer we kraan amper opendraaien (laag debiet) dan blijft het probleem.

Iemand ervaring met dit fenomeen ?

4 Reacties

Reacties

afbeelding van dirk ooms
13/03/2009 - 20:28

Kalkaanslag?

Hoe hoog staat de temperatuur van je SWW ingesteld?
Als je die hoger zet, heeft je buffervat misschien wel genoeg warm water om gemengd met koud water je bad vol te krijgen.
(nadeel hogere kosten op jaarbasis)

afbeelding van tom bekaert-2
13/03/2009 - 23:42

Via Google blijkt dat de Ecosmart RFFI externe boilers kan opwarmen en de Ecosmart BFFI een ingebouwd vat heeft voor 60l warm water. "voor een groter sanitair comfort"
Een bad wordt gerekend als een afnemer van meer dan 100 liter warm water. Er zit blijkbaar wel voldoende electronica in dit toestel. Normaal moet een 26kW brander wel in staat zijn om het vat vlug genoeg op te warmen zodat u geen te lage temperatuur bekomt. Mijn gok is dat uw probleem via de electronica moet aan te passen zijn.

Succes

afbeelding van roover
14/03/2009 - 02:03

Ik ben geen sanitair specialist, maar kan dit niet te maken hebben met het
soort kraan dat je geïnstalleerd hebt ? Bij keukenkranen bv. weet ik dat je
soms van hetzelfde type 2 uitvoeringen hebt : 1 gewone en 1 geschikt voor
"lage druk" om te gebruiken met een doorstromer. Ik veronderstel dat dat
onderscheid dan ook wel zal bestaan bij bad- en douchekranen (al of niet
thermostatisch) ?

afbeelding van Anonieme gebruiker
14/03/2009 - 08:25
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Wij hebben een soortgelijk toestel: 24kW vermogen met ingebouwde boiler van 60l. Geen probleem om een bad te vullen: al snel na het openzetten van de kraan begint de brander het vat bij te verwarmen. Het water opwarmen heeft voorrang wat betekent dat er bij het baden even geen warmte naar de radiatoren gestuurd wordt.
Even de specs nagekeken: 12l/min. aan 42° is geen probleem.
Zoals Dirk al aangaf: je kan voor het baden de temperatuur van je boiler tijdelijk op maximum instellen om zoveel mogelijk warmte in je buffervat te hebben.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.