spantendak bijisoleren | Ecobouwers.be

U bent hier

spantendak bijisoleren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van erik-15
12/03/2009 - 13:56

ik zou graag mijn dak nog bijkomend willen isoleren .Het bestaat nu uit spantendak volledig gevuld met glaswol 12 cm zou dit volledig vullen met 6 cm glaswol ,en hierbovenop zou ik spanten van 18 cm bijplaatsen met nogeens 18 cm isolatie dampopen .Ik zou de nieuwe spanten zo timmeren dat deze verspringend zijn van de onder geleggen spanten( opheffen koudebruggen van het onderliggende hout en metserij)Om dit te bewerkstelligen dacht ik aan een multiplex of osb plaat van 18 mmm.En deze ruimte willen vullen met cellulose vlokken .langs de binnen zijde is het volledig dampdicht door middel van een fisquin van 0.02mm helemaal afgetapt.
Nu weet ik niet of deze constructie genoeg dampopen is en er geen risico bestaat dat er vocht in de onderste spanten moest verzeild geraken dit wel genoeg weg kan ?

1 Reactie

Reacties

afbeelding van erik-15
27/03/2009 - 20:09

is er niemand dat op mijn vraag een antwoord heeft

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.