voorverwarming cv niet van boiler maar kachel? | Ecobouwers.be

U bent hier

voorverwarming cv niet van boiler maar kachel?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van caroline de k.
03/03/2009 - 18:05

Ik heb het volgende: Een tegelkachel van de 12 ambachten, de gewone. Daaromheen heb ik een slangenstelseltje gemaakt, in leem, zodat ongeveerde de helft van de kachel rondom gebruikt wordt om het water erin te verwarmen. Dit verwarkt op dit moment een drietal muurtjes in huis. Het water in de het systeem wordt nu maximaal 45 C. Dit zal nog een graad of 10 stijgen als de muurtjes helemaal zijn afgeleemd.

Ik heb nu ook een cv ketel laten installeren waarop een zonneboiler aangesloten kan worden. Daarop wordt deze zomer de vloerverwarming aangelsoten.

Mijn vraag is nu eigenlijk of ik die twee systemen kan koppelen. Dus ipv een zonneboiler mijn kachelsysteem erop aansluiten waardoor het water voor de vloer minder sterk verwarmt hoeft te worden.

Iemand enig idee?
In het boekje van ATAG staat wel een tekening maar eht is mij niet duidelijk of de zonnebopiler gebruikt wordt voor warmwater (douchen) of cv.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.