buiten sensor | Ecobouwers.be

U bent hier

buiten sensor

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jvdkooi
21/02/2009 - 14:02

Sinds enige tijd hebben wij een moderne HR ketel. Omdat wij ervan uit gaan dat bewust gedrag de meeste besparing oplevert, zetten we de thermostaat laag (10 gr) als we gaan slapen of voor een langere periode niet thuis zijn. Onlangs kwam er een andere monteur om de ketel te inspecteren. Hij wees ons erop dat als we een weersgevoelige buiten sensor lieten aanbrengen we nog meer zouden besparen. Wat ons daarbij tegenstaat is dat je de cv steeds op temperatuur houdt en dat die buiten sensor de ketel aanstuurt, dus ook als we er niet zijn. Vraag is: levert zo'n "buiten thermostaat" echt meer besparing op ondanks het feit dat het hele cv circuit steeds stationair draait? Of is ons bewust gebruik maken van de traditionele thermostaat beter?

1 Reactie

Reacties

afbeelding van gommer
21/02/2009 - 15:56

Zoals jij het stelt, regelt de ketel óf via kamerthermostaat, óf via buitenvoeler. Het kan ook echter én zijn... Daarbij regelt de kamerthermostaat de kamertemperatuur aan de hand van het moduleren van de ketel, terwijl de buitenvoeler de watertemperatuur bepaalt.

mvg, Marc

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.