verwarmingsketel vervangen door condensatieketel | Ecobouwers.be

U bent hier

verwarmingsketel vervangen door condensatieketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van dirk-7
20/02/2009 - 11:14

Hoi,

Ik heb nu een Vaillant VK25 (enkel verwarming, staand model) van 22 jaar oud, de capaciteit is zeker voldoende. Ik zou deze willen vervangen door een HR condensatieketel.
Kan iemand me zeggen welke HR condensatieketel ik het beste zou nemen? Ervaring, prijs (geplaatst), ...
Heeft iemand een goed adres van een eerlijke installateur in omgeving Antwerpen?

Alvast bedankt,
DeCor

2 Reacties

Reacties

afbeelding van dirk-7
20/02/2009 - 11:32

Nog even bijzeggen,
Voor het warmwater heb ik een aparte Vaillant wandbrander op gas, kan ik dan beter een combi nemen? Is een combi niet nadelig?

mvg,
DeCor

afbeelding van marc v1
20/02/2009 - 11:57

Dirk,

Ga eerst zelf inlichtingen nemen bij enkele productverkopers, zij weten meestal een erkende installateur in uw buurt, en vergelijk zowel de verkopers als de installateurs, en vraag naar adressen van de geplaatste toestellen aan de installateur.
Neem in ieder geval zeker de gegevens van uw oude toestel mee en de gegevens van uw verbruikers (radiatoren, vloerverwarming, ...).

Je moet niet te veel staren naar de prijs van de toestel, maar de degelijkheid en levensduur, ik zou terug opteren voor een staand model, is meer onderhoudsvriendelijk en meestal degelijker, maar ietsje duurder.

Een condensatieketel geeft zijn volle rendement als de retourtemperatuur kleiner is dan de dauwtemperatuur (ongeveer 58°C). Als de verwarming in uw woning alleen gebeurt via radiatoren, zou ik overgaan naar een gewone HR-ketel, een condensatieketel moet zijn rendement leveren, anders is het een gedeelte een verloren kost.

Misschien ook rekening mee houden met de schoorsteen.
Een open of gesloten toestel.
Een combinatie met een boiler.

Marc V1

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.