dakisolatie | Ecobouwers.be

U bent hier

dakisolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van erwin-7
19/02/2009 - 21:29

Ik wil mijn dak isoleren .ik heb een onderdak , dan balkjes van 6 cm en vervolgens keepers van 22 cm .ik wil tussen de balkjes en keepers isoleren , 6 +15 cm en vervolgens dampscherm en gyproc tussen de keepers .Hierdoor blijft er een 6 a 7 cm zichtbaar van de keepers .
Gaat dit voor problemen zorgen , is de keeper nu een koude brug ??

3 Reacties

Reacties

afbeelding van cindy-1
23/02/2009 - 10:55

waarom isoleer je niet meteen de kepers volledig mee? Dan heb je
a) dat probleem niet
b) een betere isolatie waarde en meer besparing
c) een beperkte meerkost....' en minderkost want je bespaart op tape)
ivm de koudebrug : ik weet niet of hout ( slechte wrmtegeleider) echt zo'n sterke koudebrug is. Alles zal afhangen van de aanhechting van je dampscherm denk ik . Goed aftapen! En eventueel een specialist raadplegen..
veel succes
met je project!
Cindy

afbeelding van wouter-10
23/02/2009 - 12:10

Erwin,

ik neem aan dat je kepers (vertikaal) van 6cm hebt en gordingen(horizontaal) van 22cm. In dat geval is de isolatie geschrankt en zullen er (quasi) geen koudebruggen zijn door het hout (hout is weliswaar een slechte geleider maar isoleert nog een stuk minder dan isolatie). Waarom steek je de 22cm van je gordingen niet volledig vol? Reken de meerprijs eens uit. Is volgens mij de moeite niet om het te laten...

groeten,
Wouter

afbeelding van FilipS
23/02/2009 - 16:14

Beste Erwin,

Het is hier al meermaals aangehaald ... met alle voordelen rekening houdend en prijs/kwaliteit ... moet je volgens mij toch al goede 'tegen-argumenteren' komen om geen cellulose (papiervlokken) in je dakconstructie te laten blazen.

De voordelen zijn hier al meermaals aangehaald (naadloos, alle vormen en volumes, zonnedoorslag, dampopen, geluidsisolatie, vochtbufferend, prijsgunstig voor grotere diktes, ...en dat ecologisch neem je dan maar als 'extraatje'.)

Indien je een onderdak heb, zit je al goed (mits dit fatsoenlijk winddicht is).
Je kepers lopen vermoedelijk VERTIKAAL, die worden gedragen door een 'gording' die horizontaal loopt (van zijmuur naar zijmuur).

Indien je je damprem van gording naar gording spant, krijg je een nuttig isolatieruimte van ca. 6cm + 22cm.
Alles zal netjes en naadloos (kierloos) gevuld worden, bijgevolg is het enige raakpunt waar de kepers de gording raken (ca. 6x7cm), alle tussenruimte (tussen keper en gording) zullen opgevuld worden. Het gaat hier trouwens om hout op hout, dus dat 'koudebrug' gehalte valt wel mee.

Je zal veel meer profijt uit je isolatie halen als je luchtdicht kan werken, en een fatsoenlijke dikte (en massa) hebt van isolatie.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.