help ik 'verdrink' in de technische termen | Ecobouwers.be

U bent hier

help ik 'verdrink' in de technische termen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van hilaire
16/02/2009 - 17:47

Ik ben van plan mijn 10 jaar oude gasketel (37KW) te vervangen door iets moderner (hoger rendement).
Ik 'droom' van een ketel die mijn vloerverwarming kan 'voeden' op de 'exacte' gevraagde temperatuur en die telkens op zijn hoogste rendement werkt.
Ik heb nu een centraal regel-systeem die een mengkraan bestuurd (mengen van het water dat uit mij ketel vertrekt met het retour water) rekening houdend met de hoogst gevraagde kamer-temperatuur. Ik heb namelijk in elke kamer een thermostaat die zijn gegevens doorstuurd naar mijn centraal regel-systeem die dan uitrekend wat de gevraagde vertrek-watertemperatuur moet zijn .
Bestaat er een ketel die ik rechtstreeks kan aansturen (ipv mijn mengkraan) en die mij de gevraagde water temperatuur geeft zonder dat ik zelf nog moet mengen met mijn retour water ?
Is dit wat men een 'modulerende' ketel noemt ? En indien dit juist is wat is de betekenis van "modulatiebereik" , en van '2 traps ingebouwde pomp van verwarmingscircuit' ?

4 Reacties

Reacties

afbeelding van guy van steenbergen
16/02/2009 - 19:22

Hilaire,
Ik heb ongeveer dezelfde configuratie als U enkel vloerverwarming met een thermostaat per kamer, die mengkraan zou ik zeker laten staan om de max temp. voor je vloerverwarming niet te overschrijden. Ikzelf heb nu 2 jaar een daalderop 32/80plus en het ding doet goed zijn werk.Ik heb nu 2 maal een war-regeling, een stuurt de driewegklep,
de andere zit in domotica van de ketel en zorgt er voor dat de driewegklep in controle blijft. Het heeft wel een tijdje geduurd alvoor ik de dingen kon laten samen werken.

afbeelding van jean-3
16/02/2009 - 19:27

is wel moeilijk ..telkens één van u thermostaten warmte vraagt , gaan u andere kringen ook mee.. als u enkel vvw hebt,dan kan je een condens ketel aanschaffen en op lage themperatuur laten draaien (met war regeling).u mengkraan kan je er van tussen halen dan . 2traps pomp betekent dat ze zich aanpast aan de warmte vraag

afbeelding van hilaire
16/02/2009 - 20:15

als antwoord op Jean:
ik heb NIET een alles of niets besturing van mijn individuele (kamer) vloerverwarming circuits maar een proportionele besturing per kamer.
En zelfs als er maar één kamer warmte zou vragen en al de andere geen dan zal mijn centrale pomp (GRUNDFOS serie 2000) gewoon minder debiet pompen in mijn vloer ververwarmings kringen.
Ik vraag mij af of er condesatie ketels zijn die bestuurbaar zijn (0 --> 10V) vanuit mijn 'centrale'. Dan kon ik rechtsreeks aan de ketel 'zeggen' hoe groot mijn warmetvraag is en dan kan de ketel zelf beslissen eventueel rekening houdend met de buitenvoeler welke watertemperatuur hij zal aan bieden .

afbeelding van jean-3
16/02/2009 - 20:56

hilaire
dat is werk voor specialisten
mvg jean

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.