ACCUMULATIEVERWARMING+ ZONNEPANELEN | Ecobouwers.be

U bent hier

ACCUMULATIEVERWARMING+ ZONNEPANELEN

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van leo-3
16/02/2009 - 13:13

Ik verwarm mijn huis accumulatie op nachttarief, nu ben ik van plan nog dit jaar zonnepanelen te plaatsen. Kan ik in de problemen komen nu of later i.v.m. G.S.C. of belasting voordeel, wanneer ik mijn insallatie laat plaatsen in 2009, ben ik nu ook al verplicht mijn zolder te isoleren .
Ik zou dit en volgend jaar een deel willen betalen om van mijn max ( 3600 ) belastingvoordeel per jaar te kunnen genieten.

3 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
16/02/2009 - 18:00
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

De GSC zullen altijd toegekend worden, ongeacht het type verwarming. Dakisolatie is inderdaad verplicht sinds dit jaar.

Ga je de accumulatieverwarming op de dagteller aansluiten na de installatie van zonnepanelen ?

Ben hier wel in geinteresseerd omdat wij ook elektrische vloerverwarming hebben en op termijn zonnepanelen willen installeren.

afbeelding van leo-3
16/02/2009 - 21:07
leo

dag yves

na het plaatsen van de zonnepanelen , zal ik de accumulatieverwarming niet aansluiten op de dagteller, moest ik meer produceren dan ik gebruik dan zal ik de boiler die op nacht staat bij momenten aansluiten op de dagteller om alles nuttig te kunnen gebruiken, als je dat zal willen doen voor je vloerverwarming dan zal je een installatie moeten monteren met een zeer hoog vermogen, dus mijn mening is dat dat dan niet echt rendabel zal zijn.

afbeelding van leo-3
17/02/2009 - 19:29
leo

ik heb nu gehoord wanneer ik dit jaar nog mijn installatie plaats en laat keuren, ik mijn dak van mijn zolder niet moet isoleren ( de kamers afgemaakt op de zolder en het plafond van de eerste verdieping is geisoleerd, dus het zou weinig zin hebben om het dak van het huis ook te isoleren).
Dus zonder dakisolatie en met accumulatieverwarming mag ik dit jaar nog panelen plaatsen en kan ik van alle voordelen genieten.
graag reakties
dank

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.