type dampscherm - damprem | Ecobouwers.be

U bent hier

type dampscherm - damprem

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van stijn
16/02/2009 - 08:51

Een vraagje voor de kenners.

Ik heb onlangs het meer dan 100 jaar oude dak van mijn woning laten vernieuwen. Op vlak van isolatie stelt de woning niet veel voor. Ik heb er van geprofiteerd het dak te laten uitvoeren met voliges van 23cm hoogte zodat ik kan isoleren met 2 x 12cm rotswol. Het onderdak is uitgevoerd in celit 4D.
Welk type dampscherm raden jullie aan? OSB-platen waarvan ik de naden dichtplak met tape van proclima? Of zou het volstaan een folie te nieten tegen de voliges en de naden dicht te plakken?
De OSB-plaat lijkt me zekerder, maar is een pak duurder én zwaarder, vandaar mijn vraag naar de noodzaak er van.
Tussen dampscherm en afwerking komt een leidingenspouw zodat ik mijn dampscherm nergens moet doorboren.

groeten,

Stijn

1 Reactie

Reacties

afbeelding van bertvdg
16/02/2009 - 09:15

Als de OSB-platen niet direct nodig zijn voor de stevigheid van de constructie zou ik een gewoon dampscherm gebruiken.

Het is zoals je zegt lichter en goedkoper. Als je iets meer stevigheid wil zijn er "gewapende" dampschermen op de markt die minder makkelijk scheuren.

Prima met de celit 4D langs buiten en goed dat je aan de leidingspouw denkt. Deze kan je eventueel ook nog opvullen met isolatie.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.