tijdelijke btw verlaging invloed op PV installatie | Ecobouwers.be

U bent hier

tijdelijke btw verlaging invloed op PV installatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van davy-14
13/02/2009 - 11:14

De tijdelijke btw-verlaging voor de bouwsector is van kracht. De nodige koninklijke besluiten werden gisteren gepubliceerd in het Staatsblad.

De maatregel is onderdeel van het relanceplan van de vorige regering-Leterme dat de economie moet aanzwengelen. De verlaging van het btw-tarief tot 6 procent in 2009 moet de bouw van woningen stimuleren.

Betekend dit dat ik mijn PV installatie aan 6% btw mag tellen of blijft dit 21%. mijn woning is nog geen 5 jaar oud.

1 Reactie

Reacties

afbeelding van rudi-6
13/02/2009 - 12:41

De verlanging van BTW naar 6 procent is enkel geldig voro facturen (maximaal 50.000 euro) van voordat de woning in gebruik is. Als de woning al bewoond is, kan je geen aanspraak maken op de 6%. (Wij zijn ook te vroeg verhuisd, maar anders hadden we het geld aan onze huur moeten geven.)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.