keuze van verwarmings toestel voor vloerverwarming | Ecobouwers.be

U bent hier

keuze van verwarmings toestel voor vloerverwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van hilaire
10/02/2009 - 20:06

Ik heb een vloerverwarming 'uitgelegt' op koeling (buizen op 10cm afstand). Ik gebruik nu een gasbrander (met cst waakvlam) ELCO KLOCKNER ATOM-2 37P (37,8 KW).
Ik heb ook een gashaard (als bijverwarming) in mijn living. Deze wordt sporadisch gebruikt bij zeer koud weer.Mijn jaarlijks gasverbruik was verleden jaar 45.000 KWh.
Kan er mij iemand helpen bij de keuze van een nieuw verwarmingssyteem (warmtebron voor mijn vloerverwarming).

Ik heb teveel keuze en teveel parameters waar ik moet rekening mee houden waardoor ik het bos door de bomen niet meer zie.
Uitgaande van mijn energieverbruik van 45.000 kw en rekening houdend met het (onbekende) rendement van mijn bestaande ketel ELCO KLOCKNER ATOM-2 37P (37,8 KW) zou ik willen uitrekenen hoeveel gas ik zou minder verbruiken indien ik een ketel zou aankopen die aan 100% rendement werkt (condensatie ketel). Ik kan dan ,door het verschil in (gas)verbruik per jaar te berekenen, uitrekenen op hoeveel jaar ik mijn investering zal terugwinnen.

4 Reacties

Reacties

afbeelding van jan-113
10/02/2009 - 22:14
Jan

Hilaire, het zou leuk te zijn te kunnen weten ongeveer hoeveel warmteverliezen uw woning heeft!

Persoonlijk zou ik gerust een moderne condenserende gasketel met 109% rendement durven hangen met een MAX vermogen van 24kW en eentje die kan moduleren natuurlijk naar vb 7kW ofzo.

Als jij vloerverwarming hebt vraag ik me af welke watertemperaturen er door de vloer lopen ? Met uw 37kW bom lijkt me dat nogal moeilijk "regelbaar"
Heb je daar een idee van ?? Soort meter of mengkraan ofzo op de vv staan ?

Vervolgens moet ge uwe thermostaat buitenzwieren en vervangen door een weers-gestuurde (WAR) . Zo een AAN/UIT systeem met vloerverwarming is gewoon tegen het principe in...

Heb je ook een idee hoeveel START/STOP per week er gebeuren ? Kan je dat aflezen ? Mischien is je thermostaat ook een beetje kapot en staat die ketel te klepperen als een zot wat ook abnormaal hoog verbruik gaat geven.

Eerlijk gezegd denk ik, aangezien de woning van 1999 is, dat je toch met de helft van dat verbruik moet toekomen!

Een 2300m³ = 23.000kWh lijkt me een getal dat haalbaar moet zijn voor een niet zo goed geisoleerde woning,en dat is nog héél ruim genomen hé.De meeste lezers hier zullen rare ogen trekken van deze getallen, maar 45.000 is wel echt een record hoor voor een particuliere gewone woning!!

Met de huidige gasprijs gaat 20.000kWh besparen toch wel meer als 1000 euro/jaar schelen dus na enkele jaren zal een investering eruit zijn.

afbeelding van hilaire
10/02/2009 - 22:54

de vloerverwarming watertemperaturen (vertrek temperatuur gemeten NA de mengkraan )= 40 tot 45 graden
De mengkraan wordt bestuurd door mijn TRIO-THERM 'centrale' die rekening houd met de hoogst gevraagde kamer temperatuur

afbeelding van jan-113
11/02/2009 - 07:35
Jan

Hilaire,

Dan zal je toch eens contact moeten opnemen met TRIOTHERM want dat lijkt me precies nogal een "gesloten" systeem dat mischien helemaal niet meer gaat werken als je de ketel gaat vervangen en een buitenvoeler zou overwegen ?

Die mensen moeten toch kunnen bevestigen WAT de mogelijkheden zijn wat regelingen betreft. Mischien kan je zelfs niet eenders welke ketel hangen ?

afbeelding van hilaire
11/02/2009 - 21:37

Ik denk dat de mengkraan er gewoon voor zal zorgen dat de water (vertrek) temperatuur overeenkomt met de warmtevraag. Hoe meer warmte vraag hoe minder er zal gemengd worden.

Een modulerende ketel met en buitenvoeler zal hoger in temperattur gaan als de buitenlucht kouder is wat normaal is.

De ideale toestand zal ik bekomen als ik mijn TRIO THERM regeling zou kunnen gebruiken om rechtstreeks de ketel aan te sturen. Zo zal de ketel steeds op maximum rendement kunnen werken.
Ik zal dit eens bespreken met TRIO THERM.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.