Dampscherm | Ecobouwers.be

U bent hier

Dampscherm

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van c.
06/02/2009 - 19:57
c.

Ik zou graag het plafond in mijn garage isoleren dmv een houten kader met daartussen glas- of rockwol. De garage blijft altijd droog want wordt enkel gebruikt als opslagplaats en niet voor de wagen. Boven de garage bevindt zich het bureau. Is een dampscherm dan echt nodig? Probleem is nl dat ik overal lees dat het aan de warme kant van de isolatie moet komen maar hoe doe je dat als je dus eerst het dampscherm hermetisch moet plaatsen en dan de isolatie?

4 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
06/02/2009 - 20:31
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Ik zie niet in waarom je daar een dampscherm zou gebruiken, integendeel, de constructie zo luchtig als mogelijk houden.

vr gr
Pluto

afbeelding van bertvdg
06/02/2009 - 21:19

Als daar vloer, chape en beton tussen zit zal een dampscherm niet nodig zijn denk ik.

afbeelding van bart a
06/02/2009 - 22:08

C,

Een dampscherm wordt voornamelijk geplaatst boven warme en vochtige ruimtes (aan de warme zijde). Daar houdt het de warme, vochtige binnenlucht tegen zodat er geen condensatie kan ontstaan aan de koude zijde van de dakconstructie.

Het dampscherm zou dus tegen het plafond van de garage moeten komen, daarna pas de houden roostering en de isolatie en een afwerking die dampopen is naar de garage toe.

Heb je in de garage een plafond van welfsels/predallen, plaats dan geen dampscherm. Heb je een houtskeletbouw, vermeld dan effe mee de opbouw van de verdiepingsvloer.

Bart

afbeelding van r.vanrossen@skynet.be
07/02/2009 - 16:49

Het is de vraag of er een dampscherm nodig is aan het plafond van een garage die ankel als opslagplaats dient.
Ik zie ook niet in wat het zou moeten doen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.