terugslag klep met 'veer' | Ecobouwers.be

U bent hier

terugslag klep met 'veer'

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van hilaire
05/02/2009 - 23:54

Ik heb vandaag een ventilatie systeem type D met warmterecuperatie waar ook de dampkap op aangesloten is.
Ik heb ondertussen beslist om de dampkap zijn eigen 'motor' te geven. Ik ben van plan om de uitlaat van de dampkap (motor) aan te sluiten op de uitlaat (opening door mijn kelder muur) van de ventilatie kast.
Als de dampkap opgezet wordt dan wordt de ventilator die de lucht afzuigt (systeem D) stilgelegd maar de ventilator die lucht inblaast (systeem D) zal blijven draaien.
Ik zal wel een terugslagklep plaatsen om te vermijden dat bij dampkap werking de (keuken) lucht In de ventilatiekast zou geblazen worden.
Mijn vraag is; bestaan er terugslagkleppen die niet motorgestuurd zijn en die met een soort 'veer / rekker' werkten die de luchtklep dicht houd zolang er geen lucht tegen geblazen wordt ?

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.