chape op geel zand en aarde | Ecobouwers.be

U bent hier

chape op geel zand en aarde

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van berent
04/02/2009 - 08:58

wou ik even weten hoe diep ik moet uitgraven om chape met e wat isolatie ertussen in mijn nieuw versleten huis te laten plaatsen.een minimum schatting zou al goed zijn dan kan ik zodadelijk beginnen schuppen.dank allen voor jullie antwoorden.(op chape komen tegels,maar die cm reken ik er zelf wel bij)

3 Reacties

Reacties

afbeelding van erwin-13
04/02/2009 - 09:25

de chape moet min. 14 cm dik zijn - bij ons ligt er eerst drukvaste isolatie, dan 7 cm chape met van die isomo bollen erin (wat niks uitmaakt), dan 7 cm chape met wapeningsnetten erin, dan de vloer.

Erwin

afbeelding van mon jansegers
04/02/2009 - 10:05

Minimum 10cm EPS(geexpandeerd polystereen)isolatie in de vloer.

afbeelding van patrick m
04/02/2009 - 10:09

Berent, hoeveel chappe of mortel lag er onder de vloer die je uitgebroken hebt ? Zeker minder dan 14 cm en die oude vloer was wellicht nooit verzakt ? Die 14cm die Erwin voorstelt lijkt mij dan ook wat van het goede te veel.

Probeer zeker plaats te maken voor 20cm drukvaste isolatie. En dan bvb 7 cm chappe met wapening, maar vraag het eens aan je architekt ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.