EPC verplichting als huurder | Ecobouwers.be

U bent hier

EPC verplichting als huurder

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van alex-3
01/02/2009 - 16:39

9 Reacties

Reacties

afbeelding van alex-3
01/02/2009 - 16:49

(Sorry, op submit geklikt ipv preview.)

Ben huurder van een appartement dat in december 2008 te koop is gesteld, en intussen verkocht (in de zin dat de affiche weg mag).

Nu blijkt dat er een EPC meting nodig is. Geen probleem, ben akkoord met het principe, maar niet met de datum waarop dit moet gebeuren. En vooral niet met de hoogdringendheid van de zaak.

Is het aanvaardbaar dat de meting op een later tijdstip wordt vastgelegd, met als argument dat dit een overgangsperiode is voor een maatregel die recent in werking is getreden? Ik heb het druk en kan niet zomaar een dag vrijaf nemen voor iets waar ik eigenlijk weinig mee te kaken heb (het appartement is deftig geisoleerd) en dat meer een formaliteit is dan wat anders (een papier dat nota bene niet eens door de koper is gezien, terwijl ik meen te hebben begrepen dat dit al verplicht was vanaf november 2008).

Samengevat: ik wil wel meewerken met de procedure, maar ik kan me toch niet in een hoek laten drukken omdat een wet plotseling van kracht is geworden, vooral als ik een compromis voorstel?

bedankt,

a.

afbeelding van EPCinvest
03/06/2013 - 02:03

Beste Alex,

In theorie had je huisbaas de keuring al moeten laten doen voor hij het appartement te koop plaatste. Nu zal het dus niet meer op een dag aankomen... Het EPC moet echter wel aanwezig zijn wanneer de akte verleden wordt, dus misschien dat het daarom zo dringend is. 

De meeste EPC deskundigen zijn zelfstandigen en die werken altijd. Stel dus een afspraak voor 's avond of op zaterdag :)

afbeelding van walter-8
04/06/2013 - 00:16

 

best grappig; je praat over dringend... Dit is een post van 4 jaar geleden ;-).  Even beter opletten?

Walter

afbeelding van r.vanrossen@skynet.be
01/02/2009 - 16:53

En wat houdt je compromisvoorstel dan in, Alex ?

afbeelding van r.vanrossen@skynet.be
01/02/2009 - 16:54

Tussen haakjes : de EPC verplichting is er een van de VERhuurder.

afbeelding van alex-3
01/02/2009 - 17:09

Ik weet wel dat het aan de verhuurder ligt om dit te doen, ik wil die ook aan zijn certificaat helpen, maar niet ten koste van verlofdagen. Zoiets combineer je met andere zaken.

Wat ik zou voorstellen is dat de meting op een specifieke datum zal worden uitgevoerd (in mei), zo heeft ie zijn certificaat en kan ik die dag deftig plannen. ten slotte kan de eigenaar ook geen certificaat voorleggen, nochthans is de verkoop in december begonnen - toen had ie het strikt genomen ook al nodig, de koper heeft er blijkbaar ook niet achter gevraagd.

afbeelding van Anonieme gebruiker
01/02/2009 - 18:55
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Is er een reden dan een epc niet 'savonds of in weekend kan gebeuren?

afbeelding van r.vanrossen@skynet.be
03/02/2009 - 09:55

Voor een appartement ? Nee

afbeelding van Philippe D.
13/01/2010 - 14:50

De regel is de volgende: het EPC moet aanwezig zijn op het moment dat de woning te huur of te koop aangeboden wordt. Anders kan het VEA (Vlaams Energie Agentschap ) boetes opleggen aan de eigenaar van 500 tot 5000 euro.

Heb zelf een EPC aangevraagd, en ben blij dat de deskundige zo aangedrongen heeft om snel een afspraak te regelen met mijn huurder. Vrienden van mij hebben een boete gehad van 500 euro!

Dus niets dan lof, ik kan ze iedereen aanraden : www.certiplus.be . Er waren zaken waar ik me echt niet van bewust was, die ik aangepast heb, en nu heb ik een energiezuinigere woning, dat komt alleen maar ten goede van mijn huurder (en mezelf dus ook)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.