verwarmen woning | Ecobouwers.be

U bent hier

verwarmen woning

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van kris-21
29/01/2009 - 20:46

Hallo

Ik ben informatie gaan vragen ivm de aankoop van een pelletkachel. Mijn living is ca85m3. Ik heb een smalle doorgang naar mijn keuken(35m3), deur breedt 70 cm. Van in mijn keuken heb ik een open doorgang naar mijn veranda(60m3)
De verkoper zei me om 2 pelletkachels te plaatsen, maar ik zie dat zo niet zitten een kachel in mijn keuken.Van een kachel dat je kan aansluiten op de radiators vc, kon hij niet veel goed zeggen.reservoir te klein om een ganse dag te branden en duur. Ik heb zo iets gehoord van een kachel waarmee je een tweede plaats kan verwarmen, zijn antwoordt hierop was de tweede plaats kan je alleen vorstvrij houden.Kan er mij iemand raad geven, welke systemen zijn er nog, waar kan ik die vinden, wat is de kostprijs.kriss

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
29/01/2009 - 21:18

kris

niemand kan je een antwoord geven op zulke vraag.
er zijn mensen die hun hele woning met een kachel kunnen verwarmen, en anderen die dat niet kunnen. en dat hangt af van het isolatiepeil van de woning, en hoe groot deze is.
enkel een degelijke warmteverliesberekening kan dit uitwijzen.
of anders, als je dat niet met 1 kachel kan, is je huis allicht niet zo goed geïsoleerd.

hans d

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.