De ongekende premie. | Ecobouwers.be

U bent hier

De ongekende premie.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van FilipS
28/01/2009 - 22:09

Beste,

Ik neem aan dat dit forum niet alleen energieforum is maar ook deels 'ecologie' forum.

Ik ben hier onlangs ook maar toevallig op uit gekomen. In Antwerpen krijg je sinds 1/1/2009, 6€/m2 subsidies voor het plaatsen van dakisolatie (aanvraag loopt gelijk met EANDIS aanvraag ... dus slechts één formulier. Maar het mooiste komt nog ... ecologische of bouwmaterialen uit 'herwinbare' bronnen geven daar bovenop nog eens een extra premie van 2€/m2.

Dus Isofloc, vlaswol etc. plaatsen, in Antwerpen levert je nog eens extra 8€/m2 op ! (boven op de 40% belastingvermindering, 4€/m2 van distributiebedrijf, 500€ premie van Vl. G.).

Jammer dat dit niet 'gekend' is. Op de website van Eandis verwijst men door naar het stad ... op het stad verwijst men door naar EANDIS, premiezoeker vermeld slechts de 6€/m2, ... ook bij VIBE (DE voorvechters) geen berichtje, geen nieuws bij EcoHuis (hoewel ze telefonisch dit kunnen bevestigen!) ... kortom je komt het bijna niet te weten.

Dus iedereen die zijn dak laat isoleren in 2009 en in Antwerpen woont (Hoboken, Wilrijk, Berchem, ...) ... KIJK GOED NA DAT ZE JOU DIE PREMIE UITBETALEN ... ze vergeten dat misschien toevallig!

Raad van Tante Kaat ... neem van die gelegenheid gebruik om een paar cm extra te steken!

1 Reactie

Reacties

afbeelding van dirk andelhofs
29/01/2009 - 00:37

FilipS,

Deze premie is ook geldig in een aantal limburgse gemeenten waaronder mijn gemeente Leopoldsburg.

Voor onze gemeente vind je die premie wel terug op premiezoeker.

15% op isolatiemateriaal, en zelfs 20% als het natureplus betreft.

Ook voor natuurverf en fsc gelabeld hout is er in onze gemeente een premie.

Dirk

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.