Waar radiatoren plaatsen? | Ecobouwers.be

U bent hier

Waar radiatoren plaatsen?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van koenc
28/01/2009 - 10:33

Voor de slaapkamers hebben we gekozen voor radiatoren. Vraagje daarbij: hang ik die best onder het raam of het niet?
Onder raam => meer verlies
Niet onder raam => meer koude lucht stroming?

Het gaat om nieuwe, degelijke alu ramen met 1.1 of 1.0 glas.

Bedankt voor jullie tips!

3 Reacties

Reacties

afbeelding van dirk andelhofs
28/01/2009 - 12:08

Koen,

De koude luchtstroming is afhankelijk van de isolerende eigenschappen van je ramen+glas, en van de oppervlakte (vooral hoogte) ervan.

"degelijke" alu ramen zijn daarom nog geen "goed isolerende" alu ramen. (heb je enig idee van de U-waarde van raamkader)

Als de ramen niet te groot zijn zou ik (zeker voor een slaapkamer) overwegen om de radiatoren tegen een binnenmuur te hangen.

Vaak heb je dan ook kortere (dus goedkopere) leidingen nodig.

Dirk

afbeelding van koenc
28/01/2009 - 13:08

U-waarde van ramen: 1.6 zoals nu voorzien.
Raamgrootte: 350x90cm
Binnenmuur had ik ook al bedacht: ideaal mocht er geen reden zijn om ze onder het raam te hangen... (en als er genoeg plaats is...
Waar kan ik trouwens info vinden over warmte-afgifte van radiatoren bij lage temperatuur? De fabrikanten beperken hun tabellen tot 75/65, maar ik zou graag ook 60/50 en 50/40 kennen. Heeft iemand een formule voor omrekening?

afbeelding van jean-3
28/01/2009 - 15:52

onder de ramen is het de beste plaats...alleen al omwille van plaatsbesparing..waar je radiator tegen muur zet...kan geen kast of bed staan

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.