nieuwe aardgasketel valt constant uit | Ecobouwers.be

U bent hier

nieuwe aardgasketel valt constant uit

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van annick-1
26/01/2009 - 21:33

Situatie: mijn ouders lieten hun oude defecte aardgasboiler vervangen door een nieuw: merk Junkers - type ZWC24-3MFK, ceraklass excellence (elektronische ontsteking, ionisatiebeveliging, schouwaansluiting, modulerende werking, oververhittingbeveiliging, GEEN condensatieketel)
Probleem: de ketel valt erg regelmatig uit; de foutmelding duidt op teveel gassen die vrij komen
Wat is al gebeurd: de installateur en technische mensen hebben de installatie volledig nagezien en die werkt normaal, er is een nieuwe verbinding gemaakt tussen het toestel en de schouw, de schouw is gekuisd
Bijkomend: volgens mijn vader lijkt het probleem zich enkel voor te doen als de wind uit een bepaalde richting komt (sommige dagen geen probleem, andere dagen constant uitvallen)
Mijn vragen:
1) wat is er aan de hand?
2) wat kan er aan gedaan worden + kost?
3) waar kan je terecht voor een oplossing (regio brugge)?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van jan-113
27/01/2009 - 12:58
Jan

Mischien wel het probleem dat de wind recht in de uitlaat/inlaat "blaast" . Het zal zoiets wel zijn.
Mischien kijken of je een "kapje" op de gas-uitlaat/lucht-aanvoer buis kan zetten zodat een stevig wind niet direct invloed kan uitoefenen op het binneste van de ketel.

afbeelding van jean-3
27/01/2009 - 17:49

annick
als het een type mfk is ,dan is het zonder gestuwde afvoer.Meestal is het da probleem met de schouw (ttb).De oplossing daarvoor is meestal de schouw verlengen (1a2m)of meer.Eindigen met een nelsonn kap voor windinval..als dit niet helpt zal je de schouw moeten tubleren men inox flexible buis..echter kunnen er nog veel zaken mee spelen.Is er aanvoer van lucht in het lokaal aanwezig? Hangt hij soms in de keuken? dan is het mogelijk dat de afzuiging van de dampkap de rook gassen terug binnen trekt!
hopelijk heb je hier wat aan
grts

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.