cv-houtkachel op een direct syst ipv een open syst | Ecobouwers.be

U bent hier

cv-houtkachel op een direct syst ipv een open syst

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van joost
26/01/2009 - 19:38

Dag allemaal,

Ik ben voornemens een Stratford TF90 cv-houtkachel te kopen en aan te sluiten op een groot buffervat ten behoeve van de vloerverwarming en cv. Volgens Stratford behoort deze kachel aangesloten te zijn op een indirect systeem. Het voornemen om de kachel direct aan te sluiten op een buffervat met een expansievat (een gesloten systeem) zou dan niet toegestaan zijn. Ik ga er van uit dat een gesloten systeem een direct systeem is. De TF90 zou getest zijn tot maximaal 1,8 bar. De druk van maximaal 1,8 bar is niet erg veel en verklaard mogelijk het open systeem. Het buffervat komt lager dan de kachel te staan, dus een natuurlijke waterdruk staat niet op de kachel.

Is het mogelijk om deze kachel welke geschikt zou zijn voor een indirect systeem aan te sluiten op een direct systeem met alle beveiligingen (druk, temperatuur, automatische water vulinstallatie enz.)?

Hoe hoog is de druk die normaal heerst in een direct systeem bij een cv-houtkachel ?

Hier onder enkele relevante links.

http://www.stovesonline.co.uk/installing-a-stratford-stove.html
Stratford boiler stoves should only be installed in an indirect - open - system. This is where there is a header tank (often in the loft) and where a gas boiler does not have a pressure gauge on it.
http://www.stovesonline.co.uk/central_heating_wood_stove.html
http://www.stratfordboilerstoves.co.uk/boiler_specifications.php# (technical manual)

Met vriendelijke groet,

Joost

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.