lekke mazouttank | Ecobouwers.be

U bent hier

lekke mazouttank

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van cecile-1
25/01/2009 - 17:58

Ik heb vorige week een lekke mazouttank gehad. Dit gebeurde nadat de leverancier de tank over-vulde.De mazout is na een paar uur lekken terug leeggetrokken door de leverancier.
De mazout is wellicht in de muur en vloer getrokken.Ik heb korrels van de leverancier gekregen en ook een speciale zeep die mazout oplost. Het ganse huis is gepoetst maar de walm en stank blijft in ons huis. we verluchten nu al 3 dagen bijna continu. Heeft iemand een idee hoe je de reuk uit het huis kan krijgen.
De tank staat in de kelder; maar in de living en de keuken boven de tank ruikt het veel erger dan in het begin bij het lekken.
Het begin op onze longen te slaan. Is de reuk schadelijk van mazout op termijn?

5 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
25/01/2009 - 21:19
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Geachte,

Had U een groene stop ?
Was uw tank niet uitgerust met een overvulbeveiliging ?
Ik veronderstel dat U tevens geen inkuiping rond de tank had.

Wee U voor de VMM. Zij hebben het recht bodemanalyses te nemen en de kosten ervan ter uwer laste te leggen. Als er vervuiling wordt vastgesteld dan zal de reuk het minste van uw zorgen zijn.

afbeelding van Anonieme gebruiker
26/01/2009 - 14:10
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

ik heb een vijftal jaar geleden mijn mazouttank gratis weggegeven (eentje van 1200 liter). Bij het weghalen van de tank, ik dacht dat hij leeg was, is er nog wat mazout gelekt, maximum een half litertje. Dit gebeurde gelukkig buiten (en niet binnen) op mijn oprit. Intussentijd zijn we vijf jaar verder en kan je nog steeds de mazout ruiken, ook al heeft het intussentijd al heel wat geregend, gesneeuwd etc etc.

Ik heb zelf wel nooit echt de moeite gedaan om het op te kuisen, ik heb er wel direct na het lekken zand op gegooid, in de veronderstelling dat dat die mazout zou "opzuigen". Niet gelukt dus.

afbeelding van maarten-15
26/01/2009 - 17:31

De vervuiler betaalt normaal, dit is dan de leverancier. Hoe reageert die? Hij zou zijn verzekering moeten contacteren. Indien die moeilijk doet, best laten vastleggen door politie?
Mazout is niet zo schadelijk, of toch veel minder dan benzine. Maar mzaout stinkt enorm.
Pas inderdaad op met OVAM ed. Bodemsanering is duur.

afbeelding van Anonieme gebruiker
26/01/2009 - 19:05
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

maak mensen toch niet zo bang
brand verzekering dekt meestal zoiets
en er is ook nog een speciaal fonds voor zulke zaken
zit in de mazout prijs inbegrepen die bijdrage

afbeelding van Anonieme gebruiker
28/01/2009 - 23:05
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Cecile,

Indien stank na een week nog altijd aanwezig kan je best te rade gaan bij je verzekeraar en laat evt. een expert aanstellen voor herstelwerken aan muur en vloer. Je hebt schade door handelen van een derde. Verzekering dus.
Gedoe over groene dop en OVAM, VMM etc allemaal bijzaak, als er meerdere liters de bodem in zijn gelopen, ok, dan probleem en evt. saneren. Terug voor de verzekering om kosten te verhalen op leverancier.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.