Rockwool en regen | Ecobouwers.be

U bent hier

Rockwool en regen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
23/01/2009 - 19:51

Hallo,

We zijn aan het bouwen en de aannemer is momenteel de gevelsteen aan het metselen. We plaatsen zelf de isolatie en proberen de aannemer natuurlijk wat voor te blijven. Vandaag is de regen met bakken uit de lucht gevallen en de isolatie hebben we niet kunnen afdekken. Nu is mijn vraag of dit geen nadelige gevolgen heeft voor mijn isolatie? Kan deze gaan doorhangen door het water? We gebruiken 431 adapt.

Bedankt.

2 Reacties

Reacties

afbeelding van bertvdg
24/01/2009 - 09:36

Hoe droger de isolatie blijft hoe beter.

Maar Rotswol neemt geen water op. Een keer de muur er staat zal het wel weer kunnen uitdrogen. Als er genoeg bevestigingen zijn zal de isolatie niet gaan doorhangen.

afbeelding van Rudy Martens
27/01/2009 - 20:17

Ik stelde die vraag eens op Batibouw en kreeg als antwoord dat de volledige natte glaswol of rotswol nog (als mijn geheugen mij niet in de steek laat!) nog circa 90% van zijn isolerend vermogen behield.
Als reden gaf men toen op dat het hoofdprinciepe (de lucht in de isolatie niet laten bewegen) behouden blijft.

En zoals Bertvdg schreeft: "Hoe droger hoe beter..."

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.