Pelletkachel Ecoteck Help! | Ecobouwers.be

U bent hier

Pelletkachel Ecoteck Help!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van filip-3
22/01/2009 - 18:08

Twee maanden geleden kochten we een pelletkachel van het Italiaanse merk Ecoteck. Model Silvia, vermogen 12 kw (het was de bedoeling de kachel grotendeels als hoofdverwarming te gebruiken). Samen met de kachel werd ook een nieuwe buitenschouw geplaatst, die ruim anderhalve meter boven de dakgoot uitsteekt.
Als de kachel brandt levert die ook de gewenste warmte, maar het grote probleem is dat de kachel in één op twee gevallen gewoon niet aanslaat. Zo programmeren we hem bijvoorbeeld om om 6u 's ochtend op te starten en blijkt hij vaak doodleuk niet opgestart te zijn ("memory alarm"), waardoor het dan ijskoud is; ook wanneer we hem manueel opstarten lukt dat vaak slechts na 2 of 3 pogingen. De verkoper is intussen al enkele keren langs gekomen om de parameters (licht, pellets, schouw...) aan te passen, maar dat heeft weinig zoden aan de dijk gebracht. Nog ter info: de kachel haalt z'n zuurstof grotendeels in onze spouwmuur, volgens de verkoper was dit een goede oplossing. Morgen komt er een "technicus" van een andere winkel langs. Ik hoop echt dat dit opgelost raakt, want in plaats van een aangenaam en goedkoper alternatief voor onze elektrische verwarming is de kachel een verschrikkelijke bron van ergernis en stress geworden, ondanks een prijskaartje van 5000 euro. Iemand tips of gelijkaardige ervaringen? Bedankt!
Filip (0476/494958)

5 Reacties

Reacties

afbeelding van winny
22/01/2009 - 19:42

@ Filip

Kijk eens of de gloeikaars op de juiste plaats zit ( juist voor het gaatje in je brandkorf )bij het aansteken moet je mooi de rode gloeikaars door het gaatje kunnen zien gloeien ( althans bij mijn kachel merk kmp mysinge .

Dit heb ik ook eens voorgehad dat die verschoven was bij het uitkuisen .

Alle gaatjes in brandkorf eens nazien als die niet dichtslippen door de verbrande as van de pellets .

winny

afbeelding van Anonieme gebruiker
22/01/2009 - 21:11
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Filip,

Kan de kachel wel genoeg lucht halen uit de spouwmuur?

Maak de buis voor de aanvoer van lucht los van je kachel en zie 's ochtends wat er dan gebeurt.

Zonder die buis zal de kachel zijn lucht gewoon uit de ruimte halen waar hij staat.

Mvg,

Steven

afbeelding van kob
26/01/2009 - 12:44
kob

Filip,

ik heb gelijkaardige ervaringen maar dan met een "francesca" of hoe het ook mag heten.
Automatisch laat ik die niet meer opstarten.
Manueel faalt die af en toe, waarschijnlijk omdat de pelets niet goed liggen voor dat gatje of soms zijn die gaatjes al dichtgeslipt en is het probleem opgelost na een schoonmaakbeurt.

mvg,
Kris

afbeelding van Anonieme gebruiker
26/01/2009 - 15:15
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Kob,

die problemen moeten kunnen opgelost worden.

Heeft de verkoper al geholpen?

Mvg,

Steven

afbeelding van kob
26/01/2009 - 22:32
kob

Steven,

niet echt. Het verhaaltje dat ik krijg is dat dit kan gebeuren. Dus vermoed ik dat ze hetzelf niet direct weten... Sinds het voor ons niet de hoofdverwarming is, lig ik daar niet direct wakker van. Als er een oplossing voor is, zou ik het wel graag weten.

mvg,
Kris

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.