modulatie stookolieketel | Ecobouwers.be

U bent hier

modulatie stookolieketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van wouter-10
22/01/2009 - 14:23

Hallo,

misschien een domme vraag maar ben ik verkeerd als ik ervan uitga dat er geen modulerende cv-stookoliebranders bestaan (tenzij dan zogenaamde tweetrapsbranders)en vooral hoe komt dit? Heeft stookolie een minimum aan verbrandingswarmte/hoeveelheid nodig zodat deze nooit zo laag als een gasketel kan moduleren? Kan men dan tussen trap 1 en trap 2 (bij een tweetraps) geen lineaire verdeling van brandstofinspuiting voorzien waardoor die tenminste tussen deze twee trappen kan moduleren? Zo vermijd je dat, indien trap 1 onvoldoende is, er wordt overgeschakeld naar trap 2 die teveel energie levert. Misschien bestaat dit al? Ik heb namelijk een stookolieketel en wil deze vervangen. Ik zou graag bij stookolie blijven maar ga een veel kleiner vermogen nodig hebben dan het beest dat er nu staat (nu: 49kw, enkel cv). Alleen vind ik het dus vervelend dat een stookolieketel niet kan moduleren... tenzij ik mij vergis natuurlijk.

Alvast bedankt.

groeten
Wouter

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.