Zolderkamer met rechte muren zonder onderdak | Ecobouwers.be

U bent hier

Zolderkamer met rechte muren zonder onderdak

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van erik-22
22/01/2009 - 09:16

Ik heb een grote zolder, gebouwd in de jaren '60, 8 meter breed aan de straatzijde en een diepte van ongeveer 10 meter (op de vloer gemeten). Ik wil er graag één slaapkamer inrichten. Maar er is geen onderdak en op dit forum lees ik dat isoleren zonder onderdak een moeilijke zaak is. Aangezien de zolder toch veel te groot is voor één kamer, dacht ik om met houtskeletbouw (en gyproc-platen) een kamer in het midden van de zolder aan te brengen, die skeletmuren goed te isoleren (minerale wol en dampscherm) en enkel ter hoogte van de twee veluxen een doorsteek te maken tot aan het dak. Het dak zelf zou ik laten voor wat het is (het is nog in goede staat, momenteel steken er enkel dunne isomoplaten tussen de pannen), maar de vloergedeelten die niet in de slaapkamer uitkomen zou ik goed op de vloer isoleren.
Heeft iemand ervaring met het opbouwen van een zolderkamer volgens dit doos-in-doos principe? Zo ja: goed of slecht? Waar moet ik op letten?

1 Reactie

Reacties

afbeelding van vincent reinbergen
22/01/2009 - 22:32

Check de website van TONZON: www.tonzon.nl

Succes!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.