bezoek lage energiewoning | Ecobouwers.be

U bent hier

bezoek lage energiewoning

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van nele defoer
21/01/2009 - 12:17

Hallo,
we zijn eigenaar van een klein hoevetje in de Vlaamse Ardennen (Maarkedal) dat we graag grondig willen renoveren tot een lage energiewoning. We zijn daarbij nog volop op zoek naar informatie, goede voorbeelden en vooral een architect. Ter inspiratie hadden we graag een bezoek gebracht aan de woningen in Horebeke en Zulte die openstonden tijdens de Open Klimaathuizen in 2008. Kan iemand ons de contactgegevens van de eigenaars doorspelen?

4 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
21/01/2009 - 12:21
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

ben niet zeker, maar 'k denk dat de woning in Zulte waarover sprake, de woning is van (architect) Alexis Versele (= Twee vliegen in 1 klap :-) ) Een beschrijving van de woning is te vinden op
http://www.alexis-versele.be/upload/20041023190658_Beschrijving_Zonnewoning_te_Zulte.pdf (en dan tevens ook de link naar z'n architectenbureau...

afbeelding van jeroen p
22/01/2009 - 12:35

beste nele,

het huis in zulte heb ik bezocht tijdens open klimaathuizen. deze woning is geen laag energiewoning,maar een passief huiswoning. K15
ik vond het zeker de moeite vooraf om deze te bezoeken, maar dat viel heel hard tegen, omdat de eigenaar (alexis versele) totaal uit de hoogte deed door oa in 'no time' zijn huis wilde beschrijven, geen tijd gaf voor vragen te stellen, en een filmpje liet afspelen.
zijn vrouw moest dan ook nog nodig reclame maken voor haar ding, wat een afknapper ginds!
ik denk dat hij geen tijd wou vrijmaken voor echt geïnteresseerde mensen.
wij hebben daarentegen wel in een huis in drongen geweest, wat zeker de moeite was, heel interessante uitleg, veel bijgeleerd.

beste groeten, jeroen

afbeelding van geert devos
22/01/2009 - 20:09

als je wil kan je steeds bij mij terecht , ik heb een laagenergiewoning in Merelbeke die ook op openhuizendag te kijk stond. Is wel geen verbouwing maar nieuwbouw , doch wel (bijna) alles zelf gedaan.

afbeelding van Rudy Martens
27/01/2009 - 21:00

Als ik mij niet vergis woont één van de forumleden Architect Christophe Debrabander in jouw omgeving. Je kan zijn mailadres opsporen door zijn naam in de zoekfunktie in te typen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.