vaillant calormatic 420 | Ecobouwers.be

U bent hier

vaillant calormatic 420

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van erik-15
20/01/2009 - 19:11

Ik heb hier een vaillant eco plus hangen welke lage temperatuur radiatoren samen met een vloerverwarming voedt zonder evenwichtsfles.De sturing gebeurt met een war calormatic 420 welke toch een behoorlijke som vertegenwoordigt Nu stel ik me de vraag of ik eigenlijk niet beter af was geweest met een gewone ruimte thermostaat en de keteltemperatuur afstellen op 40° c. Als ik nu de stooklijn afstel op 0.6 loopt deze lijn haast horizontaal en heeft haast geen temperatuur verschil klopt deze stelling?

3 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
20/01/2009 - 20:59
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Vraagje,hoe wordt jouw vloerverwarming geregeld,met een mengkraan of met een thermostatische kraan met de vloervw.pomp tussen vertrek en retour vloerverwarming?
Gebruik jij ook de vrc61 van vaillant?

afbeelding van erik-15
21/01/2009 - 17:33

de vloerverwarming wordt geregeld door een retourthermostaat
regeling van honywell nee monenteel een calormatic

afbeelding van Anonieme gebruiker
21/01/2009 - 20:24
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Inderdaad,jouw theorie klopt.De stooklijn die jij nu op 0.6 instelt geldt nu ok voor de radiatoren.Jij mag de stooklijn verhogen tot 1.7 voor de radiatoren, want de temp.voor de vv wordt geregeld door de retourthermostaat.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.