HSB => verhitting in zomer => opl: zoutkristallen | Ecobouwers.be

U bent hier

HSB => verhitting in zomer => opl: zoutkristallen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van mtts-75
20/01/2009 - 17:02

In de wetenschapseditie van De Standaard op 31 december 2008 staat een artikel op blz. 6, met als titel "Hout met een laagje zout".

Elders op het internet staat het ook vermeld:
-) http://www.installatienet.nl/ViewDocument.asp?DocumentId=2603
-) http://www.tctubantia.nl/regio/twente/4195244/Warmtebolletjes-hebben-een-grote-toekomst.ece
-) http://www.capzo.nl/images1/File/Artikel%20NRC%20Handelsblad%2018-12-08.pdf
-) etc.

Het Ootmarsumse bedrijf Capzo heeft, zoals gisteren gemeld, als eerste zoutkristallen geschikt gemaakt voor warmte- en energieregulering. Door de zoutkristallen als kleine bolletjes te voorzien van een speciale coating, kan het warmte vasthouden en op elk gewenst moment weer afgeven. Het kan wel 30 tot 60 procent energiebesparing opleveren in met name woningbouw, volgens opgave van Capzo. Bijvoorbeeld door het toe te passen in plafonds en spouwmuren. Maar het product, thermusol genaamd, kan ook van grote waarde zijn in de medische wereld. Bijvoorbeeld bij het op temperatuur houden of brengen van operatiepatiënten en slachtoffers van onderkoeling.

Door de soms "verhitte" discussies over internet warmtelasten enzo, dacht ik dat jullie dit wel zou interesseren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.