Therma V: Lucht Water WP van LG | Ecobouwers.be

U bent hier

Therma V: Lucht Water WP van LG

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van liana
14/01/2009 - 11:26

Op de beurs in Antwerpen vorig weekend werden we verrast door de esthetisch mooie split units van LG. Al de mensen die lucht-lucht WP overwegen moeten zeker eens kijken naar hun art cool collectie!

Daarnaast kwamen we ook in aanraking met de Therma V, een lucht water wp van LG. De commerciële mensen vertelden ons dat dit product reeds 2 jaar zou bestaan, maar blijkbaar is het nog niet veel toegepast. (kan er niets van terugvinden op de forums)

Hieronder al wel een link naar een site met de meeste info betreffende dit product. We zouden dit graag vergelijken met de Altherma. Wat is jullie indruk?

http://www.pompe-a-chaleur.ch/systeme-lg-therma.php

4 Reacties

Reacties

afbeelding van liana
16/01/2009 - 12:47

Niemand die eens even zijn deskundige mening hierover wil meedelen?

Ikzelf heb ondertussen al wel een vergelijking kunnen maken van de COP's van de altherma 16KW en de Therma V 12Kw en hieruit komt de Therma V alvast beter naar boven.(omdat deze type warmtepomp minder snel capaciteit verlies bij koudere temperaturen volstaat 12 KW in vergelijking met 16KW die nodig is voor de Altherma)

Van de Altherma bestaat er wel een document waarin de COP's per temperatuur per type naar voren komen, maar dit bestaat in 2 versies: "the peak heating values" en "de integrated heating values" wat is het verschil, en met welke kan ik nu best tellen? Bij de therma V heb ik echter maar 1 set van gegevens. Deze zullen dan waarschijnlijk overeenkomen met de "peak values"?

Wat zijn nog belangrijke factoren om op te vergelijken? En waarop moet dan juist gelet worden?

afbeelding van lg dealer
03/02/2009 - 17:04

Kijk is even op www.Lg-therma-v.be
meer info wordt regelmatig toegevoegd
en combinatietabellen kunnen op aanvraag verkregen worden.
En u heeft dit inderdaad goed gezien, de Lg-Therma-V lucht-water warmtepomp heeft een veel betere cop omdat wij geen ennergieverslindende weerstanden nodig hebben om ons vermogen te bekomen.
Momenteel staat de Lg-Therma-V warmtepomp op de beurs "bouwinnovatie" te hasselt.

afbeelding van tdebie
10/02/2009 - 12:00
Tom

@ Lg Dealer:
ik zou zeggen, probeer me te overtuigen.
Zie ook post Daikin Altherma warmtepomp bij renovatie waarin mijn situatie beschreven staat...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.