Vermogen mazoutketel voor woning | Ecobouwers.be

U bent hier

Vermogen mazoutketel voor woning

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van gehe001
13/01/2009 - 23:56

Hallo,
ik ben dringend op zoek naar een 2de hands mazoutketel voor een normale ééngezinswoning. Ik heb momenteel wel enkele modellen op het oog, ik weet echter niet welk vermogen ik nodig zou hebben.
In mijn huidige situatie wordt enkel 's avonds living, eetkamer, badkamer & 1 slaapkamer verwarmd. De totale woonoppervlakte is ongeveer 100m².
De meeste ketels zijn ongeveer 30kW, ik heb echter een Viessman op het oog met 18kW. De verkoper heeft hiermee een normale woning met vloerverwarming verwarmd. Mijn woning heeft echter normale (30j oude) radiatoren hangen. Ik denk dus dat deze Viessman ketel geen optie zal zijn.
Graag wat info.

mvg,
GeHe

1 Reactie

Reacties

afbeelding van patrick-37
15/01/2009 - 14:22

Ik heb een ketel van 8jaar oud elco door omschakeling op gas.
Het vermogen wordt wel bepaald door de sproeier die je in de brander plaatst.
De ketel kan tot 30 kw gaan ruim voldoende voor een éénsgezinswoning,

Groeten

patrick

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.