Isolatie zoldervloer en dak | Ecobouwers.be

U bent hier

Isolatie zoldervloer en dak

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van pierre
12/01/2009 - 14:20

Ik heb dit weekend mijn zoldervloer geïsoleerd met 24cm glaswel + spijkerflens aan de warme kant. Daarboven liggen osb platen zodat ik mijn zolder kan gebruiken als stapelruimte.
Is het verstandig om ook mijn dak te isoleren (+ dampscherm) of heeft dit geen enkel nut ?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
12/01/2009 - 14:57
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Pierre

Dat hangt eerst en vooral af of je het dak vlot kunt isoleren en vooral de zolder luchtdicht maken.

Het dak isoleren gaat als voordeel hebben dat de temperatuurschommelingen op zolder veel minder worden. Als deze vorstvrij wordt en in de zomer niet teveel verhit kan je er met een gerust gemoed meer op stockeren.

De warmteverliezen van benenden gaan ook verminderen, maar dat hangt mede af van de infiltratieverliezen op zolder.

afbeelding van pierre
12/01/2009 - 16:35

Alain

Normaal gezien kan ik het dak van de zolder vlot isoleren, mss zou het luchtdicht maken een probleem geven aan de zijkant omdat het een pyramidedak is...
Mss een heel domme vraag.... Is het geen idee om enkel de zuidgerichte kant van mijn dak te isoleren ? In de winter zal het even koud zijn, maar zou het niet interessant zijn voor in de zomer zodat het een paar graadjes minder warm wordt ? en zo kan mijn zolder nog ventileren ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.