isoleren van de vloer? | Ecobouwers.be

U bent hier

isoleren van de vloer?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van stimi
11/01/2009 - 22:48

onder de chape hebben we indertijds een laag argetsbolletjes (kan fout geschreven zijn)gegoten van een 5cm dik is dit voldoende geisoleert? mijn huis is helemaal onder keldert, zou ik isolatie aanbrengen? zoja wat voor issolatie en hoe dik?

8 Reacties

Reacties

afbeelding van patrick m
11/01/2009 - 22:58

Verbeteren isolatiewaarde boven kelder
http://www.bondbeterleefmilieu.be/agora/view.php?bn=bbl_lag&key=1229418079&first=&last=

5 cm argex is een maat voor niks.

afbeelding van jeroen p
12/01/2009 - 08:30

beste,

vandaag las ik in 'bouwen en verbouwen' een artikel over foamglas, een isolatiemateriaal op basis van kapotte autoruiten toegevoegd met een koolstof, en deze is ten zeerste aan te raden bij jou, alsook bij daken, kelders, opgaand metselwerk, ... de dikte ervan kies je zelf, maar uiteraard heeft dit zijn kostprijs: vloerisolatie floarboard 6cm dik 31€/m²

mvg

afbeelding van patrick m
12/01/2009 - 08:40

Jeroen, u verkoopt misschien foamglas ?

Tegen de onderkant van kelderwelfsels, XPS of EPS (styrodur of dergelijke), 10 cm dik voor ongeveer de helft van uw prijs

afbeelding van brigitte
12/01/2009 - 09:46

Ik was ook aan het overwegen om tegen het plafond van de kelder nog extra isolatie aan te brengen (er zit momenteel 10 cm isobet in de vloer van het gelijkvloers). Maar ik heb de temperatuur in de kelder eens gemeten ’s nachts, toen het buiten -15°C was. In de kelder was het nog 10 graden. En ik ben er ook zeker van de kelder niet vanuit het gelijkvloers wordt opgewarmd, want daar stond de verwarming uit.
Dus ben ik nu serieus aan het twijfelen. Is het wel de moeite waard om nog extra isolatie te steken ?

afbeelding van r.vanrossen@skynet.be
12/01/2009 - 10:08

Brigitte,

"Maar ik heb de temperatuur in de kelder eens gemeten ’s nachts, toen het buiten -15°C was. In de kelder was het nog 10 graden. En ik ben er ook zeker van de kelder niet vanuit het gelijkvloers wordt opgewarmd, want daar stond de verwarming uit.
Dus ben ik nu serieus aan het twijfelen. Is het wel de moeite waard om nog extra isolatie te steken ?"

Had je ook de temperatuur gelijkvloes gemeten (hoeveel was ze)?

Als deze in je kelder 10°C was en je daar ook maar iets van verluchting in hebt, wil dat toch zeggen dat vanuit het gelijkvloers die kelder nog steeds opwarmt ?

Rik

afbeelding van patrick m
12/01/2009 - 10:15

10cm isobet komt ongeveer overeen met 4 cm van een klassiek isolatieprodukt.

Ik zou het zeker de moeite vinden extra te isoleren.

afbeelding van brigitte
12/01/2009 - 15:47

Rik,

Op het gelijkvloers was de temperatuur 16 graden, in de garage (die ook onderkelderd is) was het maar 6 graden. Toch meet ik in de kelder overal 10 graden, ik veronderstel dus dat de warmte uit de bodem komt.
De kelder is overigens goed verlucht, en droog.

Ik had ook verwacht dat het bij die extreem koude buitentemperaturen kouder zou zijn in de kelder, maar dit is blijkbaar niet het geval ...

afbeelding van r.vanrossen@skynet.be
12/01/2009 - 20:21

Brigitte,

"Op het gelijkvloers was de temperatuur 16 graden, in de garage (die ook onderkelderd is) was het maar 6 graden. Toch meet ik in de kelder overal 10 graden, ik veronderstel dus dat de warmte uit de bodem komt."

Nee, de warmte komt uit je verwarmde ruimte en de temperatuur in je verluchte kelder is een zich instellende evenwichtstemperatuur tussen je binnentemperaturen in de verwarmde en de niet verwarmde ruimten boven je kelder, deze van de bodem, en deze van de buitenlucht (die ook je kelder verlucht).
Als een van die temperaturen verandert (deze van de bodem zal nauwelijks veranderen), dan verandert ook die evenwichtstemperatuur (met vertraging).
Er komt waar warmte uit de bodem als je keldertemperatuur zakt onder die van de bodem, wat des te vlugger het geval wordt naarmate je kelder meer verlucht wordt.

Mvg,

Rik

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.